Hemlagad Auto Batteriladdare

Bilbatterier, liksom andra delar av en bil, måste underhållas regelbundet. Även en så kallad "underhållsfritt" batteri måste laddas med jämna mellanrum, vilket normalt sker med regelbunden användning av ett fordon. Men om en bil inte används särskilt ofta, eller används i områden med extremt kallt klimat, kan batteriet förlora sin laddning snabbare. Därför kan ett externt laddningssystem (t.ex. en underhållsladdare) vara användbara för att förlänga livslängden för ett batteri. Hur fungerar en batteriladdare Arbete?

Ett batteri fungerar genom att ha två eller flera metallplattor nedsänkta eller omgivna av ett material som kallas en elektrolyt. Elektrolyten i ett bilbatteri är svavelsyra. Som batteriet urladdas, kombinerar denna syra med metallen (i det gäller bilbatterier, bly)-plattor för att skapa blysulfat kristaller. Eftersom dessa kristaller samlas på metallplattorna, spänningen i batteriet kan avge minskar. En batteriladdare gäller likström (DC) elektrisk energi till metallplattor, vilket förhindrar blysulfat kristall uppbyggnad.
Göra en batteriladdare

vill skapa en batteriladdare, behöver du en strömkälla som kommer utspänningen lika med batterispänningen. Till exempel, eftersom de flesta bilbatterier är dimensionerade för 12 volt, är en 12 V DC strömförsörjning behövs för att ladda denna typ av batteri. För att ansluta de elektriska ledningarna från batteriet till likström källkodspaketet

, kommer du också behöver klämmor som är tillräckligt stora för att få plats på de elektriska polerna på batteriet. Vanligtvis kan du hitta en 12 V DC-adapter och klämmor - såsom stora krokodilklämmor - i en elektronikaffär (t.ex. Radio Shack i U.States eller Maplin i Storbritannien.). Du kommer också att behöva ett par elektriska tänger, en lödkolv och lite lödtenn.

Att skapa batteriladdaren ur en DC-adapter, klippa kontakten på adaptern, och skala kabeln på omkring en tum (2,5 cm) av isolering. Dra de två kablarna isär tills varje tråd är separerad från den andra med ungefär en fot (0,3 m). Fäst en tråd till en stor alligator klipp genom lödning kabeln till krokodilklämman terminalen. Fäst den andra kabeln till den andra krokodilklämman genom lödning kabeln till terminalen för att krokodilklämma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124963.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.