Ford Windstar Gas Mätarställning Problem

Om din Ford Windstar van upplever dålig bränsle körsträcka, kan det finnas många orsaker eller kombinationer av orsaker. Korrekt underhåll är den första förebyggande åtgärd för att säkerställa att fordonet körs korrekt och upprätthåller ekonomin fabriken bränsle. Om ingen av de saker som nämns i denna artikel visar sig påverka din Windstar, är det förmodligen dags att låta en mekaniker titta på det.
Dags att spara pengar!
tändstift och Wires

en anledning till att din Ford Windstar körsträcka lider kan vara tändstiften eller tändstift kablar plugg. Om en eller flera av pluggarna är nedsmutsad, kan det påverka definitivt ekonomin eftersom fullständig detonation av bränslet inte kan äga rum. Om laddningen från spetsen av tändstiftet är svag eller obefintlig, kan rå, oförbränt bränsle åt dumpning genom och ut ur avgasröret. Likaså, om en eller flera av tändkablarna är skadad, kan samma eller liknande resultat uppstå.
Tire Pressure
p Om däcken på din Ford Windstar inte sändes upp till fabrikens rekommendationer, kan resultatet bli inte bara en slarvig rida, men dålig bränsleekonomi. Däck som är helt uppblåst och rund rulle utan mycket krångel. Men för lågt lufttryck skapar en platt plats och massor av drag när rullande. Därför tar det mer gaspådrag (mer bränsle) för att få van att gå med samma hastighet som om däcken har rätt lufttryck. Skyltad hastighet
Fortkörning

(vanligen 55 eller 60 MPH) är inte bara det för säkerheten. Tillverkarna av bilar utforma dem så att de får sina bästa bränsleekonomi på runt 55 MPH. Om din medelhastighet är 70 MPH eller högre, då din gas körsträcka kan ökas avsevärt genom att bromsa. Även om det verkar som en självklar och ibland omtvistad fråga, kan du bli förvånad över de besparingar som du ser.

Tiden
Insprutningsmunstycken, munstycken bränsleinjektorer får igensatt, begränsar vilket kraftigt deras flöde. Over-the-counter rättsmedel som Lucas injektor renare kan verkligen hjälpa till i det området. Kör bara en liten flaska med en full tank varje några påfyllningar. Att hålla dessa injektorer ren är avgörande för att se bra bränsleekonomi i din Ford Windstar.
Katalysator

katalysator, eller katt, som är fast monterat i avgassystemet av din Ford Windstar är det att överhetta avgaser som avsluta motorn oförbränt, hålla avgasutsläpp så rena som möjligt. Över tiden, komponenterna inuti CAT täppa upp, vilket orsakar en enorm mängd mottryck på avgassystemet. När det händer, måste motorn kämpa mycket hårdare för att behålla samma hastighet som när en bra katt är installerad. Många gånger en enkel skaktestet på uppfarten kan berätta för dig om din katt är dåligt eller inte. Om det skramlar och låter som stenar i en kaffe kan, är det dags att byta ut enheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124962.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.