Hur att ladda en Chevy Tahoe Luftkonditionering

Med tiden din Chevy Tahoe luftkonditioneringen kan börja blåsa varm luft. Detta är ett tecken på att den behöver laddas med köldmedium. Att ha en mekaniker ladda din luftkonditionering kan vara dyrt, utan du kan köpa en burk R134a köldmedium som innefattar en slang och ladda systemet själv. När du har laddat det, bör du ha sval luft i bilen igen. Instruktioner
1

Låt motorn svalna i minst 20 minuter innan du påbörjar något arbete under huven.
2

Leta upp tjänsten beslag på din Tahoe luftkonditionering systemet. Du kan behöva hänvisa till din bruksanvisning. Den Tahoe har två fästen. Den låga sidans anslutning är på sugslangen körs från ackumulatorn till kompressorn. Den höga sidopassningen är på slangen från kompressorn till kondensorn.
3

Anslut slangen ladda service och ventilen till köldmediet kan. Du kan köpa R134a köldmedium på någon bilverkstad. Instruktioner finns på sidan av köldmediet kan. Vrid ventilen på, vilket kommer att punktera toppen av burken och släppa en bit av luft och kylmedel. Stäng ventilen för att undvika att förlora extra köldmedium.
4

Anslut tjänsten slangen till den låga sidan montering. Håll upprätt kan för att hålla köldmediet från att komma in i slangen.
5

Starta Tahoe motor och vrid luftkonditionering på till max. Du kanske vill ha en annan person gör detta steg så att du kan övervaka köldmedium. Öppna ventilen tjänsten slangen att tillåta kylmedelsånga att strömma in i systemet. Om du har en andra person att hjälpa dig, bör han känna hur luften blir kallare.
6

Stäng slangen ventilen och stäng av motorn när du är klar laddar systemet. Du kan ladda systemet tills kylmediet är tomt i kan eller tills luften inte blir något kallare. När ventilen är stängd, koppla bort den från den låga sidan montering. Upprepa denna process när din luftkonditionering behöver laddas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124954.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.