Typer av Air Brake Systems

En luft broms är ett bromssystem som manövreras med tryckluft. Luftbromsar kan hittas på många olika bilar idag. Ursprungligen utvecklad för användning på järnvägar, har tryckluftsbromsar fann också utbredd användning på vägfordon, mestadels semi lastbilar. Denna artikel kommer att beskriva de olika typerna av luftbromsar som finns idag. Det kommer också kort spåra utvecklingen av luftbromsar, från de tidigaste exemplen i slutet av 19-talet till de tekniskt avancerade luftbromsar idag.
Air bromsar kan hittas på moderna semi lastbilar
Historia

luftbroms ursprungligen uppfanns av amerikanske ingenjören George Westinghouse (1846-1914). Den 5 mars 1872 patenterade Westinghouse första luftbroms. Kort därefter Westinghouse grundade sitt eget företag, The Westinghouse Air Brake Company, för att tillverka och distribuera sin uppfinning. Luften broms spred sig snabbt och hittade utbredd användning. Idag luftbromsar kan hittas på nästan alla tåg och lastbilar. Trots förbättringar har gjorts till Westinghouse ursprungliga designen, har de grundläggande funktionerna för luftbroms oförändrad. Innan Westinghouse uppfinning av luftbroms
Betydelse

, stoppa en stor tåget var en svår process. Varje bil hade sin egen broms och varje broms måste aktiveras manuellt. Tågen var bemannad med flera brakemen vars jobb det var att distribuera tågets bromsar. Westinghouse s luftbroms erbjöd en mer effektiv och mycket säkrare alternativ. Ett system med tryckluft reservoarer användes för att aktivera flera bromsar på en gång. Luften bromsen så dramatiskt förbättrad järnvägssäkerhet och prestanda som 1905 Kongressen gjorde tryckluftsbromsar obligatoriskt på alla järnvägsvagnar och lok.
Funktion

Alla luftbromsar princip fungerar det samma. Tryckluft samlas i en behållare eller cylinder. När en knapp trycks in, är att luften tvingas ut ur behållaren och detta driver en kolv som pressar en bromsback på hjulet eller axeln. Precis som alla andra broms vad som faktiskt får fordonet att stanna är friktionen mellan bromsback och hjulet. Det enda som skiljer en luftbroms från sina hydrauliska eller mekaniska motsvarigheter är den kraft som driver bromsen skon.
På tåg
bromsar

Air på tåg har inte förändrats mycket under de senaste 130 åren. De triggers för att frigöra luft från cylindern är nu elektroniskt, i motsats till mekanisk - ingenjören trycker på en knapp som skickar en signal, i motsats till att dra i en spak som faktiskt avger luften. Modern järnväg luftbromsar har även en funktion nödbroms som utlöses i flera situationer, framför allt när det finns en plötslig minskning i lufttrycket inne i bromssystemet, en händelse som skulle innebära att något hade gått fel med bromsarna.

på lastbilar

tryckluftsbromsar finns på semi lastbilar är något annorlunda från tryckluftsbromsar finns på tågen. Lastbil luftbromsar är enklare system totalt sett eftersom lastbilar är betydligt mindre än tågen. Luftbromsar på lastbil benämns komprimering luftbromsar. I huvudsak är de samma system finns på tåg - en reservoar, kolvar och bromsbackar - men enklare, mer kompakta versioner. Lastbil luftbromsar fungerar på samma sätt som sina tåg motsvarigheter.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124953.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.