Smog check Krav

EPA sätter federala luftkvalitetsnormer för stadsbefolkning områden. I ett försök att möta dessa krav, är biltillverkarna skyldiga att utrusta bilar med anordningar för att minska avgasutsläppen. Många stater bidra till att säkerställa att utrustningen underhålls på rätt sätt genom mandat smog kontroller. Krav

Smog inspektionskontrollerna nu mandat i de flesta stater och kräver äldre bilar (oftast mer än sex år) som ska testas av licensierade stationer för att bestämma nivåerna av föroreningar som avges av bilavgaser. Frekvensen av testet bestäms av modell och ålder på fordonet.
Certifikat

Autos uppfyller ren luft krav utfärdas ett intyg som lämnas in med den årliga registreringen. Bilar som misslyckas med att klara provet ges en tidsfrist för reparation och förnyad provning.
Statligt drivna Inspektioner

flesta stater använder garage och privat drivna inspektionscentra licensierade att genomföra kontroller och utfärda certifikat. Andra stater (t.ex. Kalifornien) har etablerat ett system med statligt drivna stationer.
Undantag

glest befolkade länen är undantagna från auto smog testkrav. De flesta stater också undantagna motorcyklar, husbilar, hybridbilar, elektriska och dieseldrivna bilar och små (under £ 14.000.) Naturgas fordon.
Specialföretag

Fordon tillverkade före tidigt 1980-talet (eller 1975 i Kalifornien) är också undantagna från krävs testning i många stater. Moderna anpassade och importerade bilar är inte undantagna från kontrollerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124949.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.