Hur Tune-Up en Honda Metropolitan

Honda ärkebiskopar är en av de mest populära skotrar. Känd för sin tillförlitlighet, är de inte lika benägna att bryta ner som andra märken av skotrar, men kan du hålla din Metropolitan på vägen längre om vet tune-up basics. Till skillnad från en motorcykel, har en skoter väldigt få delar till tune, processen kommer att ta ungefär en timme. Saker du behöver
Wireterminal borste
Hylsnyckelsats
Phillips skruvmejsel
Oljetråg
Växellådsolja
Luftfilter
Tändstift
Spray förgasaren

Visa fler instruktioner
1

Ta bort batterilocket från fotutrymmet för din Honda Metropolitan. Det är väl under gummimattan och hålls på plats med en bult eller skruv (beroende på vilket år Metropolitan du har). Koppla bort kabeln från den negativa inlägg. Lyft ut batteriet och kontrollera eventuella läckor eller korrosion på inlägget. Rengör vid behov med en stålborste. Om någon vätska är närvarande, byta ut batteriet. Återgå batteriet till facket men inte ansluta den.
2

Ta bort de bakre sido fendrar. Dessa bultas eller skruvas fast på ramen. När fendrar tas bort, kan du se hur drivlinan på vänster sida av skotern och luftfiltret och förgasaren till höger.
3

Undersök drivlinan pumphuset har sprickor. Om du ser en spricka, ta din Honda Metropolitan till en återförsäljare eller skoter reparationsverkstad omedelbart. Om det inte finns några sprickor i höljet, fortsätt till nästa steg.
4

Lokalisera avtappningsskruven. Pluggen kommer att vara på undersidan av drivlinan. Placera ett uppsamlingskärl under pluggen och, med hjälp av en hylsnyckel, ta bort pluggen och tappa all växellådsolja ut. Byt tändstift och dra åt när du är klar. Leta pluggen på toppen av höljet och lägg i den rekommenderade mängden växellådsolja enligt manualen för din storlek Metropolitan motor.
5

Ta bort kåpan och luftfilter. Kasta det gamla filtret.
6

Spray förgasare renare inuti förgasaren genom öppningen tillgänglig via luftfilteraggregatet. Titta in i förgasaren, om du ser stora mängder av ett svart kol insättning, ta din skoter till en återförsäljare för att få förgasaren avlägsnas, demonteras och rengöras. Installera ett nytt luftfilter och byt filtret locket.
7

bort tändstiftet från vänster sida av motorn, det finns bara en i en Honda Metropolitan skoter. Spraya spetsen på tändstiftet med förgasare renare och försiktigt rengöra bort av spetsen med en stålborste. Om du har haft samma tändstift i motorn för ett år eller 500 miles, byt ut den mot en ny istället rengöra gamla. Återgå kontakten och anslut den igen.
8

Leta motorn oljepluggen. Det är oftast på mitten botten av motorn (mer lättillgängligt från vänster). Sätt dina undertill dropplåt och ta bort pluggen låta oljan rinna. Byt tändstift och öppna pluggen på vänster övre sidan av motorn, lägg i den rekommenderade mängden olja som per din manual för din storlek motor. Byt tändstift.
9

återansluta batterikablarna och starta din Honda Metropolitan (medan i friläge och på centralstödet). Justera förgasaren med en skruvmejsel genom att vrida om ställskruven på höger sida av förgasaren (fabriken förgasaren endast), vrid den tills motorn börjar spotta och nästan stänga och tillbaka skruven tills motorn går jämnt. Stäng av motorn, byta sidokåpor och du är redo att gå.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124942.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.