När du ska byta kamremmen i en Fiesta

Kuggremmen är en viktig del för att hålla på din bil. Ett trasigt band kommer att leda till kostsamma reparationer som kan kräva en ny motor. Det är viktigt att inspektera bältet regelbundet för tecken på slitage så att du kan hålla din bil kör i toppform. Det är ett välkänt faktum att det allmänt producerade 1988 modellen Ford Fiesta hade en dålig trissa som orsakade banden att bära snabbare, så ta del av den när du är redo att ändra ditt bälte. Inspektera din kamrem

skillnad från de flesta bilar, som kräver ändringar kamrem omkring 70.000 till 90.000 miles, kräver Fiesta en kamrem byts ut var 35.000 miles eller vart tredje år. Lyckligtvis är det Fiestas kamremmen mycket lätt att hitta och inspektera. Dra bort generatorn från motorn och ta bort transmissionskåpan för att få en klar bild.
P Om du har ägt bilen sedan den satt på utställningslokalen golvet och har inte förändrats bältet i 35.000 miles eller mer, ring din återförsäljare och ställa in ett möte. Dessa delar omfattas av slitage kategori, inte i fabriksgaranti.

Annars leta efter slitage på bältet eller hudsprickor. Känn längs bandet för att se om tänderna är slitna eller saknas. Om så är fallet, ta bilen till en mekaniker att ha bältet bytas ut.
P Om du har problem med bandets tänder, be din mekaniker att kontrollera vevaxelns remskiva. Defekter på den delen kan orsaka onödiga slitage på kamremmen. En särskild anmärkning för 1988 Fiesta: Ford erinrade spännarremskivan grund av oro för att det orsakade oregelbundet slitage på remmarna, så ser din Ford-återförsäljare om vilken typ av garanti arbete kan du ha gjort om du har använt denna remskiva efter att ändra din kuggremmar.
Kan jag göra det själv?
p Detta är inte ett jobb för nybörjare mekaniker eftersom det har att göra med det hela att fungera på din bil. Du måste riva sönder en stor del av din motor att ersätta detta bälte, justera remskivorna att spegla rätt timing och gör dina cylindrar allt upprätthålla en korrekt mönster. Om denna timing är felaktig, kan dina stavar hitta sin väg genom din motor och förstöra den, i huvudsak totalt bilen.
P Om du tror att du har tillräckligt med kunskap för att göra jobbet, en kamrem på din lokala NAPA uttag kommer att köra ungefär $ 65.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124937.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.