Bil Problem med ett rasslande ljud vid acceleration

Det verkar som bil problem är bara en del av livet. Oavsett hur noggrant en ägare är om auto underhåll, det finns problem som bara inte kan undvikas. Regelbundna oljebyten, däck rotation och utbyte, tune-ups och liknande är nödvändiga för att skydda de investeringar som vi alla lägger in i våra fordon. Några av de mer irriterande problem resultat från gnissel, skrammel och andra ljud som kan utvecklas över tiden. Hitta källan till problemet

När fordonet börjar göra ljud, skulle det första steget vara att försöka ta reda på källan till bullret. Om du har möjlighet att ta reda på var ljudet kommer ifrån och kan beskriva ljudet korrekt, är det kan spara pengar när du tar bilen för reparation. Mycket av kostnaden för reparationer är i arbete, och om mekanikern har att fastställa ursprunget för buller, arbetskostnader incease.
Pinga Oljud

Pinga ljud (eller stötar) låter som kullager studsar runt mot metall. Ibland detta buller kommer att höras vid acceleration, speciellt vid start från en död stopp eller när en backe. Övriga tider bullret kommer att vara kontinuerlig under körning eller när bilen går på tomgång. Ibland detta problem kan tillskrivas användningen av bensin som är graderad för låg för maximal motorprestanda. Till exempel, om din bil handbok kräver 89 oktan bensin och du har använt 87 oktan, kan du uppleva pinga. Detta kan enkelt korrigeras genom en högre grad av bensin och /eller med hjälp av en oktan-öka produkt. Andra problem som kan orsaka ett pinga ljud är kol som har deponerats inuti cylindern, felaktig tändningen eller använder fel tändstift. Addera ditt skallrande och Smoke

Ibland klapprande ljud kommer att åtföljas av uppkomsten av rök från avgasröret och ibland från under huven. Ibland svart rök från avgasröret, tillsammans med motorn igång grova eller motor misständningar, kan vara resultatet av brinnande olja. En annan orsak kan vara en läckande insprutare eller ett smutsigt luftfilter. Om bilen har en förgasare, kan det vara så att choken har fastnat i stängt läge. Det kan också vara så att PCV (positiv vevhusventilation) ventilen inte fungerar som det ska eller kolvringarna är slitna.

När
skallrande (tickar Oljud) starta en kall motor, notera om ett ljud som en tickande eller en låggradig skallra kan höras. Bullret kan bli starkare eller snabbare eftersom motorn fortare. Detta kan orsakas av slam i motorn eller eftersom ventilerna är i behov av justering.
Möjliga rättsmedel

pinga ljud, vänta tills bränslenivån är nere till hälften till en åttondel av en tank och fyll den med premium gas.For skramlande och rök, kolla efter oljeläckage, byt luftfilter, kolla insprutare, PCV-systemet och kolvringar, och byt ut om det behövs. På bilar med förgasare, kolla choken för att säkerställa att den fungerar properly.For tickande ljud, spola motorn, byta olja och oljefilter, backventiler eller byt stötstänger om det behövs.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124931.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.