Hur att bogsera en S-10

Chevrolet S-10 pickup gjordes i USA av Chevrolet division av General Motors Corporation 1982-2004. Det görs fortfarande i Brasilien för användning utanför USA. Bogsering av S-10 är enklast om trucken transporteras på deras egna trailer. Vid bogsering Chevrolet S-10, undvika att skada S-10s överföring genom att koppla bort drivaxeln från den bakre änden om S-10 är en 2X4 (tvåhjulsdrift) eller från den bakre änden och framåt transaxel om det är en 4X4. Saker du behöver
Jack
Jack står
Skiftnyckel
Kort bungee sladdar
Visa fler instruktioner
1

Jack S-10 rygg hamnar och ställa pallbockar under ramen för S-10 på baksidan av lastbilen för att stödja sin vikt. Koppla bort de fyra bultar som förbinder drivaxeln (drivaxeln är den långa mager metallaxeln som löper längs centrumlinjen av botten av lastbilen, det löper från en boxy utseende sak, transmissionen) till den bakre änden, med hjälp av en hylsa skiftnyckel med en Torx bit. Försök inte att koppla bort drivaxeln från växellådan. Koppla drivaxeln vid överföringen kommer att leda till förlust av ditt transmissionsolja. Förvara skruvarna avlägsnats från den bakre änden /drivaxel korsningen där de inte blir vilse.
2

Skjut drivaxeln fram tillräckligt långt för att garantera att det inte kommer att glida in på plats. Drivaxeln är utformad för att glida för att rymma för bogsering. Håll drivaxeln upp mot en av de delar av ramverket som lastbilens kropp sitter på. Använd en kort elastiskt snöre att knyta den frånkopplade änden av drivaxeln till en del av ramen, vilket effektivt låser den till botten av lastbilen, så att den inte kan falla till marken.
3 < p> Om trucken är en 4X4, upprepa processen, ta bort bultarna som håller axeln till den främre slutväxel, flytta axeln så att den inte kan oavsiktligt bli kopplas, och binda axeln till ramen med en kort gummiband.

4

Bifoga en dragkrok på främre stötfångare eller frontram av S-10 pickup. Dragkrokar varierar mycket i deras fästanordningar, så alltid följa instruktionerna för dragkrok du väljer att bogsera trucken. Har
5

Efter dragstången ansluten till den främre stötfångaren av S- 10, som uttaget av dragstången över bollen på dragkrok som är monterad på fordonet du tänker använda för att bogsera S-10. Spärr uttaget på plats över dragkrok bollen om en spärr är närvarande. Ställ säkerhetskedjorna från dragkroken på montering av dragkrok på dragfordonet. S-10 kan nu bogseras säkert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124909.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.