Vad göra åt rost på cylinder Auto Motor Walls?

Om en motor ur en bil och förvarats felaktigt, kommer rost ofta visas på cylinderväggarna. De cylinderväggarna är ytorna hos hålen i det block som är uttråkad upp för kolvarna. Uppenbarligen är detta ett viktigt område av en motor, eftersom kolvarna och ringar glida upp och ner mot denna yta som motorn går, vanligtvis vid många tusen RPM. Inte bara måste denna yta vara helt slät och ren, men det måste också vara fri från ojämnheter och gropar. Hur mycket Rust Finns det?

Hur mycket rost närvarande i en motors cylinderväggarna avgör hur lätt det är att ta bort rost och huruvida blocket kommer även att kunna användas i en motor som är igång. Om det finns helt enkelt ytrost som kan skrubbas av för att rengöra metall, då blocket kan förmodligen användas. Om rost har orsakat gropfrätning, där det finns pockmarks ätit i metallen, det kanske inte att kunna användas. Det finns ett par anledningar blocket inte skulle kunna användas. En är att maskinbearbetningen borrningarna till den punkt där gropfrätning inte längre är närvarande kan resultera i en borrning som är för stor för alla tillgängliga kolvar. Den andra är att mängden av tråkiga kan vara bortom tillverkningstoleranser och skulle vara alltför nära vattnet jackor eller ens utanför blocket. Addera Steel Wool

Om det är minimal rost i cylinderväggarna, kan det förmodligen tas bort med en fin stålull och sjö gelé, vilket är en kemikalie för att ta bort rost. Enkelt tillämpa den sjö gelé till stålull och försiktigt gnugga upp och ner cylinderväggarna tills rosten är borta. När rosten är borta, rengöra och bevara cylinderväggarna med WD40 eller ett tunt lager motorolja.
Flex Hone
p Om det finns mer rost än stålull lätt kommer bort, skulle nästa steg vara att använda en flex finslipa, vilket är en runda hjul med aluminium bollar på det. Detta fäster en borr och rensar cylindrarna ganska bra på en mikroskopisk nivå utan att skada skraffering att maskinen tråkigt tillhandahåller.
Honing

nästa steg efter flex bryning är hening. Detta liknar flex hening, men använder blad för att avlägsna mer material. Denna metod kommer att bli av rost, men det är lätt att göra mål cylindern och förstöra skraffering, vilket kan leda till inkonsekvent kompression och andra problem när motorn är ombyggd och löpning. Detta är bäst till proffs om du har erfarenhet med denna typ av hening.
Cylinder Boring

mest extrema metoden och mest bergsäkert sätt att få bli av rost är genom att ha cylindrarna borrade av en professionell verkstad. Detta är också den enda metod som fungerar om det finns någon allvarlig mängd gropfrätning. Igen, men se till att blocket fortfarande är giltiga när det borras ut förbi gropfrätning. Mest maskin butiker avgift runt $ 30 per cylinder för tråkigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124897.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.