Vilka är orsakerna till höga HC?

Att ha en hög HC (kolväte) är ett tecken på dålig bränsle tändning. Än bara motorns tändsystem är ansvarig för detta problem, det finns ett antal skäl för höga HC. Felaktig Tändningsinställning

Med motorn tändningen mäts i grader före eller efter Top Dead Center (TDC), kunde tändningen inte hända med timing set till en grad som varierar från det allmänna kravet. Till exempel kan sätta den på 15 grader i stället för 10 grader utlösa ett sådant misslyckande.
Defekt Tändning Komponenter

Motorn kommer att producera hög HC om någon av bilens tändning komponenter --- tändspolar och ledningar, distributör och tändstift --- är defekta.
Lean Fuel Mixture

Fordonet ska inte ha någon tillstånd som kommer att orsaka obegränsad luft att komma in i insugningsröret, och sedan de brännkammare. Detta inkluderar vakuum och läckor packning
Defekt Katalysator

Fordonet ska ha en katalysator (CAT) --- en viktig komponent för förbränningsprocessen. - -det fungerar korrekt. Annars kan det utlösa hög HC.
Defekta Luftinsprutning Components

Det bör inte vara defekta smog pump och tillhörande utsläpp systemkomponenter, eftersom höga HC kan orsakas med reduktionen av syre som behövs för att bränna ut kvarvarande bränsle i avgaserna.
Låg cylinderkompression

En av de ovanligare orsaker till höga HC, är låg cylinder kompression orsakad av en eller flera av bilens cylindrar med defekter med insugs eller avgasventilerna, kolvringar eller brända packningar huvud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124884.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.