Vilka är symtomen på en dålig 02 Sensor?

I moderna bilar, elektronik styr förhållandet mellan luft och bränsle i motorn för att reglera prestanda. Sensorer är nyckeln till att upprätthålla en god blandning. Men dessa givare bryter ofta efter flera år, vilket orsakar olika problem som uppstår. Sensor Funktion

syresensor på ett fordon används för att minska utsläpp och bibehålla hög bränsleekonomi. Genom att känna av mängden syre i avgaserna, bestämmer O2-givare en korrekt blandning av bränsle och luft inne i motorn. En sensor fel kastar denna blandning av.
Fuel Economy

En av de första symptomen på en syresensor fel är gas körsträcka som är högre än normalt. Eftersom motorn syreförhållandet påverkas direkt är dålig bränsleekonomi ofta ett varningstecken.
Varningslampor

allmänhet kommer en dålig O2 sensor orsaka "kontrollera motorn" ljus som skall visas. Om en annars välskött fordon börjar visar denna indikator, är syresensorn ofta fel. Addera OBDII koder

annat tecken på en felaktig O2-sensor är ett fel kod i fordonet diagnostikkoden. Denna kod kallas OBDII och kan kontrolleras med en delar butik eller mekaniker butik. Den visade koden indikerar ett problem med syre sensorer.
Smog Underlåtenhet

stater som kräver utsläpp eller smog testning, kan en sviktande resultat indikerar att fordonet har ett syresensor problem. Detta fel gör att motorn för att bränna bränslet ineffektivt, att testet misslyckas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124883.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.