Chevy Astro Van Essential Maintenance

För att hålla din Chevy Astro van i gott skick, du eller en mekaniker behöver utföra några grundläggande underhåll på den regelbundet. Det finns vissa delar av fordonet du behöver för att inspektera och /eller byta ut när van når vissa körsträcka punkter. Inspektion

Kontrollera motorolja, kylarvätska, spolarvätska, broms-och kopplingsvätska och däcken en gång i veckan eller var 250 miles. För att kolla oljan, ta bort oljestickan, torka bort oljan med en trasa, mätstickan och dra den tillbaka ut, detta bör göras innan körning eller fem minuter efter att en korrekt avläsning. Alla andra vätskor bör ha markeringar på sina reservoarer. Vänta tills däcken inte har kört på i tre timmar innan du kontrollerar dem. Ett mönsterdjup indikatorn kommer att berätta om trappstegen är fortfarande i gott skick. Om däcken är mer slitna längs sidorna, de underinflated, om de är slitna mer längs mitten, de är överdrivet. Överföringen och servostyrning vätskenivåer bör kontrolleras var 3000 miles eller tre månader, dessa vätskor också använda sina egna mätstickor för mätning. Du bör kontrollera drivremmar varje 7500 miles eller en gång per år, kontrollera dem med avseende på slitage eller besvärande sprickbildningar.
Replacements

Oljan måste bytas minst 7500 miles eller ett år, men om du kör i täta start /stopp villkor, måste den bytas var 3000 miles. Oljefiltret behöver bytas med oljan. Tappa av oljan från pannan till en avyttring pan genom att ta bort dess kontakt, ta bort filtret med ett filter skiftnyckel, dra åt filtret på plats med skiftnyckel, pluggen oljetråget och tillsätt fyra liter ny olja. transmissionsolja behöver bytas var 12.000 till 30.000 miles, du måste koppla ur transmissionen pan att dränera vätska och byta filter, och sedan koppla in den igen och tillsätt vätska genom påfyllningsröret tills det är över mätstickan s Lägg märke. Byt tändstift varje 100.000 miles (30.000 om bilen gjordes före 1996). Dra tändstiftet och koppla ut med en spärr och tändstiftshylsor, ta sedan bort kontakten från kabeln genom att ta tag i tråden boot. När du placerar den nya kontakten i tråden boot, skruva pluggen i hålet för hand och dra sedan åt den med spärren. Vid samma körsträcka (100.000), bör du också töm kylsystemet (använd avtappningspluggarna på kylaren och motorblocket), spola kylaren med en trädgårdsslang och sedan lägga till ny kylvätska, använd en 50/50 blandning av kylvätska /vatten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124880.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.