Bensin Motordelar & Definitioner

Bensinmotorer använder små, plötsliga bensin explosioner att driva kolvar som vevaxeln förvandlas till roterande rörelse. Bensinmotorer mix bränsle och luft innan cylindern, sedan tända den med en gnista i cylindern - i motsats till dieselmotorer, som injicerar dem vid olika tidpunkter och antändas genom kompression. Förgasare

Förgasaren blandar luft och bensin i rätta proportioner innan det sprutas in i cylindern som en dimma.
Insprutare

Spridare, som är elektroniskt styrda ventiler, har helt ersatt förgasare som metod för att blanda bensin och luft. De använder ett elektroniskt system för hantering, injicera exakta mängder gas beroende på sensormätningar av motorvarvtal och andra villkor.
Piston

antändning av bensin i cylindern skjuter en kolv utåt till vev vevaxeln. Kolven oscillerar fram och tillbaka i cylindern.
Tändstift

Tändstiftet antänder bensin, som producerar explosionen i cylindern. Gamla tändstift kan försämra tändinställningen och därmed bränsleeffektivitet.
Kamaxel

Kamaxeln är axeln med varierande radier som trycker mot den fjäderbelastade avgassystem och inloppsventiler till cylindern för att öppna dem.
Vevaxel

Vevstakar fästa kolvarna till vevaxeln. Vevaxeln, den främsta roterande axel i motorn, omvandlar de linjära svängningar av kolvarna i roterande rörelse.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124874.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.