Volvo Underhåll Tips

Det är inte omöjligt att nå en miljon miles på en Volvo vägmätare om planerat underhåll är klar rutinmässigt. Förutom att hålla din bil servas på en ansedd Volvoåterförsäljare eller reparationsverkstad, är det en bra idé att förstå ditt fordon underhåll och att hålla sig till några enkla underhåll tips. Grunderna

Volvo rekommenderar att en ägare bör kontrollera följande nivåer regelbundet vid tankning: motorolja, kylarvätska, spolarvätska, däcktryck och bromsvätska. Kontrollera strålkastare, gör bakljus och blinkers mening, alltför. Transmissionsolja nivåerna bör kontrolleras vid 10000 mil intervall och servostyrning vätskenivåer vid 5.000 miles. Volvo föreslår att tändstift bytas vid 30.000 mil intervall.
Filter

Byte av bränslefilter bör ske var 60.000 miles. Byt ut luftfiltret var 30.000 miles och oljefiltret på 5.000 miles. Använd alltid Volvo originaldelar eller andra högkvalitativa varumärken.
Bälten

Varje 7.000 miles, utföra en visuell kontroll av alla bälten för slitage och korrekt spänning . Lösa band kan skada motorn och minskar generatorn och /eller servostyrning funktion. Alltför snäva bälten kan anstränga generator, vattenpump och servostyrning kullager pump.
Slangar
p Det är en tumregel att inspektera slangarna vid varje oljebyte, men se till att kontrollera alla kylare och vattenslangar före uppkomsten av varmt eller kallt väder. Dessutom inspektera slangar för sprickor, svullnad och mjukhet är en god vana att komma in innan de ger sig långa resor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124868.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.