Djupurladdningsbatteri Problem med

Djupurladdningsbatterier är konstruerade för långvarig urladdning med låg strömstyrka enheter, motsatsen till vanliga bilar "start" batterier, som makt höga amp anordningar för en kort period. Flera faktorer, inklusive korrekt användning, kan förlänga livslängden på den genomsnittliga djupurladdningsbatteri, missbruk eller felaktig skötsel kan skada en djupurladdningsbatteri på kort tid. Syranivå Problem

Syranivån av en djupurladdningsbatteri kan kontrolleras genom avtäckning de bästa pluggar och dra en liten mängd vätska till en syra dropper testare. Dessa testare har flera färgade bollar inne i ett glas dropper som kommer att flyta eller sjunka beroende på syranivån av vätskan, som helst bör vara cirka 33 procent syra till 67 procent vatten. Med tiden, kan batteriet korrodera och omvandla syran till en bas, och mer svavelsyra måste tillsättas till cellerna för att balansera förhållandet till en användbar nivå.
Korroderade Terminaler

Korrosion är den främsta orsaken till batteri misslyckande och kan tas bort från den primära energikällan terminaler med en metall borste. Denna korrosion, som vanligen finns närvarande på den positiva terminalen först, kan minska anslutning av de metalliska klämmor. När denna anslutning raster, kan el flöda ordentligt. Svårt korroderade anslutningar kan vara tecken på ett större problem inne i batteriet, vilket kan vara rostiga plattor eller låg elektrolyt nivå. Batteriet kan skadas av kraftiga inre korrosion, och de yttre anslutningarna bör kontrolleras ofta. Addera ditt Holding en Charge


Batterierna måste laddas med en laddare avsedd för djupurladdningståliga celler som laddar normalt upp till en viss punkt, sedan sippra avgifter "fylla på" cellens laddning. Använd en voltmeter för att kontrollera laddningsnivå i volt. Ett antal saker kan orsaka ett "dött" batteri, inklusive korrosion och låg elektrolyt nivå, vilket förhindrar plattorna från att nå fullständig kapacitans. Korrekt användning är lika viktig, eftersom den djupa cykeln cellen bör aldrig urladdas lägre än 50 procent av den totala avgiften. Skador kan inträffa under 20 procent total laddning, och batteriet kan förlora förmågan att fullt ladda. Ladda alltid en djupurladdningsbatteri omedelbart efter användning och förvara batteriet skyddad från väder och vind.
Individer snabbt ersätta
p Det är viktigt att ta bort enskilda djupcyklingsbatterier från ett batteri bank om de visar tecken på skador, kunde som en cell "korrupta" de återstående goda cellerna. Använda fem goda celler med en dålig cell, fast i serie eller parallellt, signifikant minskar kapacitansen i gruppen och kan till slut skada de andra cellerna. Ta bort en cell från poolen innan du kör syra eller laddning tester.
Ordentlig ventilation

Lagring och laddning av djupcyklingsbatterier i ett väl ventilerat utrymme kan förhindra problem med gas uppbyggd. Blybatterier utvisa vätgas medan de tar ut, och denna gas kan stiga till giftiga eller brandfarliga nivåer. Förvara aldrig eller ladda dessa batterier i täta behållare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124863.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.