M50 transmissionskåpan Installera Tips

I M50 är en rak-6 motor som BMW används i en mängd olika modeller från 1989 till 1995. M50 ersatte M30 och i sin tur ersattes av M52. M50 kom i förskjutningar som varierade från 2,0-liter till 3,2 liter. Från och med 1992 kom M50s med VANOS variabla ventiltider. Liksom alla BMW-motorer, är M50 en teknisk mästerverk. Ett av de områden som måste upprätthållas är kamkedjan, och kamkedjan lock kan vara svåra att ta bort och ersätta, särskilt eftersom de flesta handböcker inte täcker alla aspekter av lockets avlägsnande. Att komma till transmissionskåpan

För att få transmissionskåpan off på framsidan av motorn, det finns en hel del komponenter som kan behöva tas bort, även om detta beror på modellen. Det rekommenderas att när du tar bort locket olja-och kylvätska töms. Detta kommer att minska röran som uppstår när skyddet tas bort. Om oljan töms, kan du också ta bort oljetråget, eftersom locket är ansluten till oljetråget med några bultar. Beroende på modell, kan du behöva ta bort en del eller allt av följande: kylaren, fläkten, kylarslangar, bälten, termostat, vattenpump, A /C kompressor och konsol och oljefilterhuset. Den 22-mm vevaxel bulten och remskiva också bör tas bort. Vad Håller Cover på Addera?
P Det finns totalt 14 olika skruvar som håller locket på plats , är några av vilka delas med oljetråget. Det finns också två stift som håller kåpan på plats och som måste tas bort genom att placera en nål punch på dem och knacka ut dem med en hammare. Senare OBDII motorer (On Board Diagnostics) har vissa skillnader också. På dessa motorer finns en hård kylmedelsledningen nära oljefilterhuset och insugningsröret som måste tas bort efter att locket är en del av vägen ut.
Dra av locket

transmissionskåporna vanligen förseglade ganska tight till motorn tack vare packningen och kisel som sälar. Vanligtvis kommer någon typ av nyfikna kombinerat med att knacka försiktigt med en gummiklubba befria den. Addera Installera en ny packning

Innan du installerar en ny tätning, rengör transmissionskåpan mycket grundligt liksom allt nära det. Applicera ett tunt lager av hög temperatur silikon till packningen och installera kamremmen på baksidan av borttagning. Dra åt bultarna med tillverkarens specifikationer och återmontera komponenterna i omvänd för flytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124858.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.