Typer av Förebyggande underhåll

Förebyggande underhåll är en viktig del av att äga en bil och hålla den i gott skick. Efter det rekommenderade underhållsplan i bruksanvisningen kan kraftigt minska risken för haverier. Det kan också förlänga livslängden på ditt fordon. Motorolja

Motorolja smörjer, kyler och rengör bilens motor. Det är under ständig stress och kan försämras snabbt jämfört med andra vätskor i en bil, så det är viktigt att se till att oljenivån inte blir låg. The Society of Automotive Engineers (SAE) rekommenderar att du kontrollerar oljan varje gång du köper gas. Byt olja och filter enligt bilens förebyggande underhåll schema
Kylsystem

Engine frostskyddsmedel är viktigt av tre skäl:. Hindrar kylvätskan fryser i kallt klimat, höja kokpunkten för kylmediet för att förhindra överhettning i varmare klimat och bekämpa korrosion i kylsystemet. De flesta tillverkare rekommenderar att grön kylvätska bytas vartannat år, eller 30.000 miles. Orange och gult kylmedel har längre livslängd, så att du kan ändra dem vart femte år eller 150.000 km. Om du inte har erfarenhet av att förändra och spolning kylsystem, bör du lämna det här jobbet till en certifierad mekaniker.
Remmar och slangar

remmar gummi och slangar enligt huven kan försämras med tiden, så kolla dem en gång i månaden som en del av bilens förebyggande underhållsplan. Byt glaserade, slitna eller sliten bälten, liksom utbuktande, ruttna eller spröda slangar.
Däck

Du bör kontrollera trycket i bilens däck varje månad för att undvika under eller över inflationen. Du kan hitta en lämplig trycknivå i instruktionsboken eller tryckt på insidan bilens dörrkarm. Du bör också kontrollera slitbanor för ojämnt slitage, vilket kan tyda på ett problem hjulinställning. Ett mönsterdjup-djupmätare är ett användbart verktyg för att kontrollera livslängden på dina däck. Om slitbanan är lägre än 2/32 tum, byta däcken.
Filter

luft och bränsle filter måste bytas regelbundet som en del av bilens förebyggande underhåll. Luftfiltret ska kontrolleras varje månad. I bränslefiltret är den primära försvar mot smuts och skräp i bränslesystemet. Skräp kan täppa eller slitage komponenter i bränslesystemet och orsaka dyra reparationer. SAE rekommenderar att du ändrar bränslefiltret var 30.000 miles eller en gång per år, vilket som kommer först.
Fjädring

En bils fjädringssystem har många delar som kan bära över tid, inklusive stötdämpare. Om suspensionen känns elastiska, kan de chocker behöva bytas ut. Slitna stötdämpare kan leda till oregelbunden däckslitage och hjul problem justering. Såvida du inte är erfaren med komponenterna i bilens fjädringssystem, bör du lämna tester och reparationer till en licensierad mekaniker.
Överväganden

hitta en bra mekaniker kan göra efter bilens förebyggande underhåll schema lättare. Du kan ta bilen till mekaniker på generalagenten där du köpte den, eller hitta en certifierad mekaniker i telefonkatalogen eller på nätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124843.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.