Hur Wire en batterifrånskiljare i en Camper

Ett batteri isolator är en nödvändighet i alla campare som använder en separat batteri för att driva lampor och andra tillbehör när motorn är avstängd men laddas när motorn är på. En isolator har tre funktioner: den förhindrar huset batteriet från att strömma tillbaka och överladdning motorn batteriet då laddas till full kapacitet, hindrar det en svallvåg från sommarlägret tillbehör att verkställa dina motorns elsystem och det förhindrar dina tillbehör från tömmer din motor batteri. Du kan installera ett batteri isolator i en husbil i ca 1/2 timme. Oavsett vilket märke isolator du köper, stegen och den märkning du måste följa för att korrekt ansluta den kommer att vara densamma. Saker du behöver
Drill
Plåtskruvar
14 gauge tråd
Elektriska kontakter
Elektriska crimptång
Visa fler instruktioner
1

Bestäm var du vill montera batteri isolator. Välj en plats som sätter den mellan motor batteri och huset batteriet, men se till att den är lättillgänglig om du skulle behöva utföra något underhåll senare. Isolatorn måste monteras till själva metallramen på fordonet, så se till att du kan trycka den tätt mot ramen.
2

Håll isolatorn på plats och fäst den genom att borra i plåt skruvar genom hålen förinställda på fallet med isolator .. Du vill ha den batterifrånskiljare fäst stadigt nog att det inte kommer att lossna när du kör din husbil runt. Den viktigaste grunden för isolatorn är genom kroppen av ärendet till metallramen på fordonet, så skruva ner det så gott du kan.
3

Koppla bort den negativa kabeln från motorns batteri.
4

Koppla bort alla kablar dragna till "BAT" terminal på generatorn.
5

Anslut alla kablar som fanns på "BAT" terminal till terminalen på ditt batteri isolator märkt "1."
6

Mät upp en ny bit av 14 gauge tråd från "BAT" terminal på generatorn till terminalen på batteriet isolator märkt "A . " Klipp tråden och kläm på två elektriska kontakterna och anslut kabeln från "BAT" till "A"
7

Mät upp en ny bit av 14 gauge tråd från terminalen märkt "2" på isolator till den positiva polen på ditt hus batteriet.
8

Fäst den negativa kabeln för förbrukningsbatteriet till en solid grund på fordonets ram, tråd dina tillbehör till den positiva polen på huset batteriet och sedan Anslut den negativa kabeln på din motor batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124842.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.