Igensatt Insprutningsmunstycken

Det tar en perfekt balans mellan luft och bränsle för att göra en körning. Att upprätthålla denna känsliga mix ofta till bränsleinjektorerna, som reglerar den mängd bränsle in i motorn. Om spridarna blir igensatta, hindrar det drastiskt motorns prestanda och minskar bränsleeffektivitet. Fakta

Bränslespridare är små ventiler som öppnar och stänger som svar på elektriska signaler från bilens dator. De öppnar och släpper in bränsle i motorn, och eftersom de öppnar nära motorn huvudet, bränner bränslet effektivare. Bränslespridare har alla men ersatt förgasare i system bränsletillförsel.
Historia


Sedan 1986 har de flesta inhemska amerikanska bilar är utrustade med bränsleinsprutning. Vissa utländska tillverkade bilar började använda tekniken ännu tidigare.
Symtom

Ett igensatt bränslespridare kan göra att bilen stannar under körning. Det kan också vara misständning eller tvekan under acceleration. Starta bilen kommer att bli ännu svårare, med långa startkapacitet perioder behövs innan antändning.
Orsaker

Bränslespridare blir igensatt när smuts eller annat skräp samlas i ventilerna. Dessa hinder förhindrar bränslet från att nå motorn, vilket resulterar i nedsatt prestanda.

Själva bränslet är ansvarig för att skapa de flesta av dessa skadliga avlagringar. Bensin innehåller valfritt antal tunga, vaxartade föreningar som kallas kolväten. När motorn är avstängd, förblir en del bränsle i spridarna. Motorns värme förångar bränslet men lämnar vaxartade kolväteresten bakom, så småningom leder till igensatta spridare. Tillsätts bensin för att hålla bränsleinjektorer ren

Rengöringsmedel. Tyvärr, om bilen används främst för korta resor, kan den ständiga start och stopp av motorn skapar mer rester än de rengöringsmedel kan rensa.
Överväganden

Fuel kvalitet är den viktigaste faktorn för att undvika igensatta spridare. Men det betyder inte att välja högre oktantal. Följ alltid oktan rekommendationen i instruktionsboken. Om bilen är konstruerad för att hantera 87 oktan, inköp högre betyg är helt enkelt slöseri med pengar.
P Det är mycket viktigare att köpa bränsle från ett etablerat nationellt varumärke med ett respekterat namn. Bensinstationer som inte hör till ett visst varumärke kommer ofta blanda och matcha bränsleleveranser, vilket resulterar i en sämre produkt. Gasen kan också urvattnas eller fylld med föroreningar.

Fuel filter är också avgörande för att förhindra bränsle injektor träskor. Se till att regelbundet byta bränslefiltret för att maximera skydd mot smuts och skräp.
Behandling

Insprutare städare kan köpas på någon bildel butik. Dessa flytande rengöringsmedel läggs till bränsletanken innan du fyller upp med gas. Spridarna därefter städas under normal drift. Om problemen kvarstår

, kommer de tilltäppta bränsleinsprutarna måste behandlas direkt med trycksatta rengöringsmedel. Beroende på svårighetsgraden av täppa, kan detta göras medan spridarna kvar i motorn eller det kan kräva att ta bort dem för behandling av en injektor städmaskin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124826.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.