Drivsystem för tryckmätning

Tryckgivare är bara en av de många typer av givare som används för att detektera och mäta processen variabler såsom temperatur, flöde, nivå, sammansättning och sänder en kontinuerlig analog utsignal. Dessa utsignaler kan vara spänning, ström eller proportionell pneumatisk och används för indikering, kontroll, registrering och datainsamlingssystem. Tryckgivare sorter finns att mäta statiskt tryck, differenstryck, undertryck och härledda variabler såsom flytande huvud och partialtryck av ångor och gaser. Operation

Tryckgivare mäta ett tryck såsom vattentryck i en tank, och konvertera det detekterade trycket till en proportionell utsignal som kan överföras till en avlägsen plats. Till exempel, om en uppmätt tryckområde för ett vattenförsörjningssystem är 0-100 psi (pounds per square inch), och utsignalen intervallet omvandlaren är 0-5 volt DC proportionellt till det intervallet, då en utsignal på 2,5 volt , eller 50 procent komplett utbud skulle innebära ett tryck på 50 psi. Den kalibrerade voltmeter indikatorn skulle läsa 50 psi, inte 2,5 volt. Tidiga omvandlare används bälgar, Bourdon rör (sår tillplattad slang), och membran i system motion balans såsom variabla motstånd, kapacitans och slidewires. De flesta givare använder idag hög noggrannhet töjningsgivare, piezoelektrisk eller kapacitans solid-state avkännande principer.
Syfte

Tryckgivare utvecklades för flera skäl. Först lät de operatörer av processer med många avlägsna trycket variabler att övervaka dem noggrant, säkert och ekonomiskt från en central plats genom att eliminera potentiellt farliga slangar körningar. Andra ger givaren begreppet samhällsomfattande indikerar meter för att visa någon typ av process variabel. Slutligen skulle de variabler kan visas på andra platser bara genom att förlänga ett par trådar.
Typer av uppmätta trycket
givare

Pressure finns med de mest vanligt, övertrycket, pounds per square inch gauge (psig) vilket är positivt tryck jämfört med atmosfäriska absolut tryck såsom pounds per kvadrattum absolut, (psia); differenstryck, som jämför två olika tryck och sänder en proportionell utsignal, och vakuumtryck, som är ett negativt tryck jämfört med atmosfärstryck. Mycket små tryck och differenstryck kan uttryckas som inches av vatten, (inches H2O) där 27.71 inches vatten = ett psi. Alla ovanstående enheter kan också uttryckas i Metrics.
Industrial Applications

Ruggedized tryckgivare för styrsystem inom varje process industrin kallas sändare. Miniatyr tryckgivare används allmänt i transport - med givare oljetryck för motorer och växellådor i bilar och ett brett sortiment av tryckgivare för varje funktionell aspekt av luftfart, inklusive framdrivning, hydraulik och navigering. Besvärliga medicinska instrument har givit vika för miniatyr medicinsk kvalitet omvandlare för blodtryck och andra avläsningar
inhemska ansökningar

Hushållsmaskiner och anordningar också införliva tryckgivare -. På känsla bricka vattennivåer, upptäcka pluggade filter och dammsugarpåsar. Det finns digitala manometrar. Även det digitala väderstation kan väl mäta lufttrycket med en elektronisk tryckgivare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124814.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.