Bil startsvårigheter

När ett fordons operatör vrider nyckeln, leder det i allmänhet till en motor rytande till liv. När det inte gör det, är det oftast vid de mest olämpliga tiden. Startsvårigheter är frustrerande eftersom det finns så många saker under huven som kan orsaka dem. Vid felsökning antändning problem, det finns vissa områden för att söka för att fastställa orsaken till felet. Huruvida elektriska eller bränsle relaterad, kan problemet inte vara så svårt som det först verkar. Elektriska problem

Elektriska problem kan ibland vara orsaken till problemen. Detta kan komma i form av enkla saker som en trasig säkring eller korrosion på batteriets anslutningar. På samma sätt kan ett dött batteri eller en felaktig tändningslåset hålla motorn från att välta. Slutligen kan en dålig starter anslutning kommer från korrosion till de utsatta delarna av startmotorn som håller den från att snurra ordentligt.
Coil

tändspole kan växa spröda och korrodera med tiden, och kommer ibland delas eller brytas, hålla starter från engagerande. En felaktig fördelarlocket kan vara en komplikation, särskilt i vått väder. Om det finns vatten eller dimma under locket, måste det torkas och undersökas med avseende på skador eller ersättas direkt.
Bränslesystem
p Om det finns ström till tändsystemet och startmotorn snurrar väl, kan det vara ett bränslesystem fråga. Det finns elektriska anslutningar i insprutningssystemet som kan lossna med tiden och kräver skärpning. Bränslepumpen kan ibland tappa trycket, stoppa flödet av bränsle till startmotorn. Om pumpen har makten, och pumpen säkringen är inte dåligt, kan reläet linjen vara igensatt eller läcker att också stoppa bränsleflödet.
Övriga frågor

kan vara en annan, mer komplext problem. Lösa starter bultar kan leda till en vibration i enheten som kan skada den och kräva reparation eller utbyte. En skadad injektor kan stoppa motorn från bränning speciellt när varm, eller en trasig kallstart ventil gör starter fel. I vissa fall kan skadade tänder på svänghjulet missar samband med startskottet växlar, orsakar det att snurra utan att engagera.
Slutsats

Tändsystemet är en mycket komplex uppsättning komponenter, och det finns så många sätt att det kan bryta ner. Enkelt underhåll och reparationer när det behövs bör hålla motorn startar perfekt varje gång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124809.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.