Bil Emission Fakta

De flesta bilar på vägen släpper ut mycket av skadliga gaser i vår omgivning. Det är mer av en kumulativ problem än ett individuellt problem. Eftersom så många människor över hela världen köra sina bilar varje dag, är den kumulativa effekten ganska stor. När du vet lite mer om vad dessa skadliga utsläpp är, kommer du att vara bättre rustade för att fatta bra beslut om framtida bilköp. Avdunstningsutsläpp

Även när bilen inte är igång, det släpper fortfarande skadliga gaser i miljön. Varmare väder bidrar till att skapa fler bensinångor, som sedan fly från gränserna för bilens bensintank och motor. När du har vänt bilen av efter körning, kommer din varma motorn fortsätter att släppa ut växthusgaser ångor som det kyls ner. När du slutar att sätta gasen i bilen, den flytande gasen tränger ännu mer gas ångor som har byggts upp i din tank, tvingar dem ut i miljön.

Under körning kan bilen avger också dessa typer av utsläpp. Det är den typ av flytande bensin och värme, och dessa ångor kan komma från både avgaser och din kör motorn.
Avgasemissioner

VOC (flyktiga organiska föreningar), även känd som kolväten, orsaka en ozonskiktet bildas på marken. Detta kan orsaka ögon-och andningsproblem hos människor och är också tänkt att vara cancerframkallande, enligt Naturvårdsverket forskning.

Kolmonoxid (CO) är en annan allvarlig biprodukt av modern förbränningsmotor avgaser. EPA rekommenderar att hjärtsjukdom sjuka bör vara särskilt försiktig med denna gas, eftersom det stör passande nivåer av syre flyter genom blodet.

Koldioxid (CO2) är en växthusgas, som tänks av EPA att bidra till vår globala uppvärmningen problem med augusti 2009.

Också enligt EPA, kväveoxider (NOx) bidrar inte bara till vår ozon och smog problem, men också hjälpa till att fälla surt regn.
Addera Utsläpp Förändring vid olika hastigheter

Medan bilen är sannolikt avger vissa mängder av alla dessa gaser för det mesta, andelen utsläppsrätter ändras beroende på hastighet. NOx-utsläppen är högre när du kör i högre hastigheter, men CO och VOC är faktiskt lägre. Addera On-Board Diagnostics
p Om din bil är en 1996 års modell eller nyare , 1990 Clean Air Act mandat att alla biltillverkare har en on-board diagnostik dator (OBD) installeras i varje såld ny bil. Om ditt tillstånd har obligatorisk EPA utsläpp testning, kan både dina OBD avläsningar och dina utsläpp från avgasrör utvärderas. OBD-datorer övervakar många viktiga motorns funktioner, inklusive övervakning dina nivåer av avgasutsläpp. De kan varna dig om problem innan de blir allvarliga och dyra.
Minskning av utsläppen

Övervaka bilens OBD dator och grundligt utreda om det orsakar din "check engine" light att komma på. Kör din bil så sällan som möjligt, och kör så bränslesnålt som möjligt. Använd endast luftkonditionering och värme när det är absolut nödvändigt. Om du ska gå på tomgång bilen längre än 30 sekunder, till exempel vid en järnvägsövergång i väntan på ett godståg att gå efter, stänger motorn av. Stänga ditt motorn och starta den bär en lägre utsläpp kostnad än att låta den sitta sysslolös --- och det har den trevliga bieffekt av att du sparar gas pengar också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124806.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.