Delar av ett jetplan

Moderna strålar tillåter hundratals människor vid en tidpunkt att resa till nästan alla destinationer runt om i världen i bara timmar. Det tar tiotusentals dyra precisionsdetaljer och noggranna metoder för montering för att bygga ett enda flygplan. De enskilda delarna omfattar stora delar som samverkar för att göra det möjligt för dessa jättar att smidigt ta bort, klättra, kryssning och mark samtidigt som den ger en bekväm miljö för passagerare och besättning. Huvudavdelningar

Jets består av fem huvuddelar. Dessa är flygkroppen, vingar och stabilisatorer, motorer, landningsställ, och sittbrunnen.
Fuselage

flygkroppen bildar kroppen av flygplanet och ansluter nästan alla de övriga delarna i en balanserad symmetrisk enhet. Flygkroppen innehåller passagerare och frakt, och cockpit från vilken planet styrs, landningsställ och en del av bränslet.
Vingar och stabilisatorer

Wings och stabilisatorer, inklusive deras integrerade flyg-kontroll ytor såsom klaffar, skevroder, sidoroder, lister och spoilers, alla arbeta tillsammans för att bilda ett antal fasta och rörliga vingytorna som gör planet att flyga genom luften och styras av piloten .
Motorer
motorer

Jet på passagerarplan är monterade antingen på vingarna eller till de bakre sidorna av flygkroppen. De driver på flygplan för att samla fart ner banan för att ta bort, vinna höjd, och bibehålla höjd och hastighet medan kryssningar. Moderna jets innehåller höga sektioner bypass fläkt på framsidan av motorerna för att skärpning acceleration samtidigt tar fart och klättring. Eftersom bränslet innefattar en väsentlig del av vikten av en avgående jet, det är väl fördelade över hela flygplanet i tankar på vingarna och flygkroppen. The
Landing Gear

landningsställ består av en främre växel fjäderben med två side-by-side hjul. Landstället har 3:58 bogeys, och varje bogey har 5:58 hjul. Varje hjul har hydrauliska skivbromsar. Försvåra landningsstället funktion är det faktum att det måste dras prydligt inne i flygplanet under flygning.
Cockpit

Moderna sittbrunnar ge operativt, navigations-, säkerhets-och kommunikations-uppgifter att flygpersonal i realtid. Som väl är kontrollerna speciellt utformad för att göra dessa jumbos utföra och känns som mycket mindre flygplan under flygning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124804.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.