Hur länge ska ett bilbatteri laddas?

Den tid involverad du laddar ett bilbatteri kommer att kräva en viss grad av kunskap, verktyg och en förståelse för matematiska ekvationer. Det enkla svaret är att det beror på hur urladdat batteriet är. Även om detta inte tillfredsställande svar på frågan för otålig person, det är faktiskt det enda adekvata svaret. Batterier omvandlar kemisk reaktion till bärbara el, och det finns en hel vetenskap bakom dem. Den andra sidan på problemet med en undercharged batteri är en överladdas en. Bilbatteriet Explained

bilbatteri är en portabel lagringsanläggning för elektrokemiska föreningar att omvandla till elektrisk energi på efterfrågan. När du startar bilen, ger den konverterade el nog tillfällig strömstyrka till bilen starter att veva runt motorn. När batteriet har utfört denna uppgift, ger det då elektrisk ström till andra laster av fordonet, såsom lampor, radio, fläkt motor och andra elektriska komponenter. Generatorn återställer urladdade volt från batteriet som spenderades från tändningen och kommer också att ge konstant påfyllning till last kraven från andra elektriska komponenter till batteriet. Dock är en generator inte en batteriladdare. Det bara ger laddning av de ursprungliga krav på batteriet, så när batteriet når punkten för dess användbarhet, kan det lätt inte uppfyller sina förväntningar.
Försvåra Simple Task

Bilbatterier använder sex inre kammare som kallas celler. Dessa celler använder sex sekvenserade blyplattorna nedsänkta i en joniserad bad av utspädd svavelsyra, som innehåller negativa och positiva elektriska egenskaper.

När tid och användning, kan batterier bryta ner inuti, som ofta orsakas av sulfatering av de inre blyplattor och inte ger den nödvändiga strömstyrka för att utföra sitt jobb. Det finns många orsaker till sulfatering. Dränering av ett bilbatteri genom att lämna lamporna eller något annat tillbehör-enhet kan tömma de interna elektriska komponenterna och lämna batteriet sårbar tills den desulfates tillbaka till fungerande skick. Detta skulle ske genom att ladda batteriet. Men som nämnts i avsnitt 1, kommer generatorn inte ge fullständig laddning av ett batteri, så en batteriladdare måste användas.

Hur döda batteriet bör testas med en voltmeter. Den typ av batteri det är, underhållsfritt eller vanlig batteri som kräver fyllning av cellerna med destillerat vatten vid behov. Voltmetern bör läsa ungefär 12,6 volt - eller 2,1 volt per cell - från ett fulladdat batteri

reservkapacitet rating av batteriet kommer in i bilden när man fastställer hur lång tid att ladda batteriet helt.. Mest kvalitet batteriladdare levereras med omvandlingstabeller för att hjälpa dig att räkna ut det här.

Ladda batteriet med en bärbar batteriladdare rekommenderas över starthjälp med annat batteri eftersom du bara överföra kraften av en bärbar batteri till den andra. De lägre inställningarna för batteriladdare, desto längre tid tar att ladda, men desto bättre är det för desulfatering. Snabbladdning eller start-laddning kan få dig ur en knipa i en hast, men kommer inte helt återställer laddning till ett batteri.

Billig bil laddare, även med LED som displayer, kan lätt överladda batteriet , vilket gör den joniserade badet att koka, vilket gör att blyoxid avdunsta och, återigen, låt batteriet sårbara för sulfatering. Förenkla komplicerade
Task

< p> Efter att ha testat den utspänning av batteriet, läs bruksanvisningen för batteriladdaren att tillämpa mängden dränering batteriet har och sedan jämföra betyg reservkapacitet för batteriet med ekvationen.

en underhållsladdning är bäst att återställa livet av ett batteri, men återigen, om de lämnas obevakad för länge, kan orsaka den joniserade badet att koka.

som finns på marknaden idag är helautomatiska batteriladdare som tar alla gissa träna av den komplicerade uppgiften. Dessa laddare kommer att leverera underhållsladdning - mellan 01:59 ampere - till batteriet, och när batteriet är fulladdat, kommer automatiskt att stängas. Detta skyddar batteriet från överladdning. När batteriet har laddas fullt, testa den med voltmeter och om den är lägre än 75 procent av de 12,6 volt, bör den ersättas.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124802.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.