Vilken typ av Transmission Fluid Ska du använda?

Tiderna har förändrats och tekniken av fordon är långt mer överlägsen vad det brukade vara. Automatiska och manuella växellådor har alltid sysselsatt applikationsspecifika transmissionsolja, oftast utformade av tillverkaren att användas i deras sändningar endast. Eftersom tiden gick och teknik avancerade, andra smörjmedel företag började designa "eftermarknaden" jämförbara transmissionsvätskor eller global vätska som kan användas på flera transmissionstillämpningar. Automatisk växellåda Vätskor

De tre stora biltillverkare i USA, till Ford, GM och Chrysler, alla designade sina egna specifika transmissionsvätskor gäller för deras sändningar. Skriv "F" var den ursprungliga Ford transmissionsolja, men har uppgraderats till Mercon, och sedan upplevt flera olika faser och uppgraderingar. GM Motors använde Dexron, och igen, integrerat flera olika redesigns och faser av transmissionen specifika vätskan. Chrysler gjorde samma sak med sina 7176 vätska.

Mest alla inhemska och importera fordon kräver särskilda vätskor för sina automatväxellådor på grund av en mängd olika skäl som är direkt relaterade till deras typ av sändning. Medan transmissionsolja används främst för att smörja och kyla de inre rörliga delar av sändningen, eftersom sändningarna är så olika mellan olika märken och modeller, typ fordonet kräver bör alltid följas.

Du kan upptäcka vilken typ av transmissionsolja ditt fordon tar genom att läsa igenom bruksanvisningen, köper ett fordon specifik reparationshandbok, ringa en lokal garage eller återförsäljare eller letar upp det på nätet. Addera Manuell växellåda Vätskor

Manuella växellådor använder ofta vanliga motorolja, men använder en specifik vikt och viskositet. Hypoiddrev olja används ofta också, nuförtiden. Vissa fordon med manuell växellåda kan även använda automatisk transmissionsolja för att smörja och kyla manuell växellåda systemet.
Vad du behöver veta

Ställer frågan om vilken typ av transmissionsolja för tankarna anledningen till att du behöver veta. Om fordonet är låg på transmissionsolja, är chansen att det finns en läcka i en tätning någonstans, och det skulle behöva repareras.

Gör-det-själv överföring pan droppar är en lämplig tjänst för underhållsintervall, men du bör veta att transmissionssystem använder 12-16 liter transmissionsolja. Transmission kokkärl sällan innehar mer än 5 liter vätska kapacitet. Medan du funderar du utför ett nödvändigt ont, genom att ändra den interna filtret, släppa och dränering överföringen pan endast ersätter 1/3 eller mindre av vätskan. Den nya vätskan kommer att spädas ut genom den andra gamla, smutsiga vätskan lagras i momentomvandlaren. Finns en långt mer överlägsen service till pan droppar

Transmission spolningar. Det är inte att säga att ändra filtret är inte en bra idé, men spolar ersätta all vätska, och vissa hävdar att återställa filtret.

Syntetiska transmissionsoljor är vida överlägsen vanliga vätskor eftersom de smörjer bättre, ren korrosionsackumulering bättre och inte bryta ner kemiska sammansättning så snabbt som vanliga vätskor. Syntetisk vätska är dyrare än vanliga, men ett par hundra dollar var 30.000 miles är ett mycket bättre skick än en 2-3000 dollar transmission ersättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124799.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.