Hur att fixa en 2001 Honda Civic

Honda Civic är en av de mest populära kompakta bilar på marknaden. För 2001 års modell, var Civic tillgänglig antingen som en coupé, sedan eller kombi. Oavsett vilken konfiguration du har, kommer processen för fastställande upp det vara ungefär samma. Få din Civic servat igen eller redo att sälja genom att utföra allmänt underhåll och kosmetiska uppgraderingar. Saker du behöver
Klädsel renare (tillval) katalog bilvax
Reservdelar (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Ta din bil till en certifierad mekaniker (en Honda återförsäljare rekommenderas) för att utföra en tjänst GRANSKNING och rutinunderhåll. Byta olja och filter, luftfilter, hytt luftfilter och serpentin bälte. Har mekanikern kontrollera OBD-II diagnostik för felaktiga givare. Ändra din kamrem om det har varit 60.000 miles sedan bandet ändrades. Både 1,7-liters motor och 2,0-liters i Honda Civic är utrustad med kuggremmar, snarare än kedjor. En transmission flush rekommenderas även om det har gått mer än 30.000 miles sedan tjänsten utfördes. Kontrollera dina däck för slitage
2

. Även om fordonet inte har rest mycket, kommer däcken försämras över tiden. Byt dina däck om de uppvisar sprickor eller har låg slitbanan. Den Civic däckstorlek är P185/70SR14, en vanlig däckstorlek som är billig att byta.
3

Tvätta och vaxa Civic för att få tillbaka glansen i dess färg. Använd Honda Bättringsfärg fylla i några lätta repor. Byt ut din hjulsidor (om sådan finns) med nya om din är bleka eller skadas.
4

Rengör interiören i din Civic. Använd en klädsel för att rengöra sätena och headliner, ansöka Scotchgard på säten för att skydda dem i framtiden. Rengör din matta noggrant för att ta bort lukter och sätta in nya golvmattor. Om du inte har erfarenhet beskriver bilar, ta bilen till en professionell detalj butik. De flesta kommer att utföra en grundlig rengöring för mindre än $ 100.
5

reparera eller ersätta någon inre eller yttre skador, såsom brutna handtag, paneler och auto glas. Mest inredning stycken klipp enkelt på och av för byte. Fix felaktiga bekvämlighet funktioner såsom makt fönster och lås.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124795.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.