Vad är Power Steering Fluid?

Styrservoolja är en typ av hydraulvätska som utformats speciellt för användning i system servostyrning på de flesta moderna bilar, flygplan och andra fordon. Vid servering sitt avsedda ändamål, är styrservoolja det medium genom vilket makt överförs från ratten till fordonets styrmekanismer (i bilar, framhjulen). Egenskaper

Styrservoolja, liksom alla hydraulvätskor måste ha låg kompressibilitet, vilket innebär att volymen av vätskan inte kommer att avsevärt minskas under tryck. För att minska risken för förbränning, har styrservoolja typiskt låg flyktighet och hög brandsäkerhet. Kvalitet servostyrning vätskor är också högviskösa och flöde bra i ett brett område av temperaturer, som hjälper smörja och skydda rörliga delar inom det hydrauliska systemet.
Primär funktion

I ett typiskt servostyrningssystem är servostyrning vätska som finns i ett nätverk av förseglade rör och förstärkta slangar som är anslutna till en serie av kolvar. När en kolvpressar ner i hydraulolja, tvingar det vätskenivån att stiga i en annan del av systemet på grund av vätskans låga kompressibilitet.
Sekundära funktioner

Vissa komponenter i ett servostyrningen, t.ex. gummitätningar och metallkomponenter som kan korrodera över tiden, kommer så småningom att frigöra föroreningar och små partiklar i Styrservoolja reservoarer. Dessa föroreningar kan orsaka ökad förslitning på systemet och kan eventuellt orsaka det att bryta ner. För att skydda mot detta, är styrservoolja ofta formulerade för att skydda systemet genom att fungera som ett bra smörjmedel, som fungerar som ett rengöringsmedel och skydd mot korrosion.
Applications

Styrservoolja används endast i fordon och flygplan konstruerade med servostyrning. Den första kommersiella tillämpningen var i servostyrning systemet i 1951 års Chrysler Imperial, och andra bil-och flygplanstillverkare successivt gjort servostyrning standard. Idag, nästan alla nya street-rättsliga fordon har servostyrning och kräver denna vätska.
Underhåll

Sedan styrservoolja oundvikligen plockar upp föroreningar och lösa partiklar över tid, Det bör tömmas, spolas och ersättas som en del av rutinmässigt underhåll. Vissa bil-och flygplanstillverkare kan ange hur ofta det ska vätskan bytas i ett specifikt system, men det mest tillförlitliga sättet att berätta när det behöver bytas ut är att titta på färgen på vätskan. På de flesta bilar, är detta enkelt att kontrollera genom att ta bort makten cap steering fluid under huven. Om vätskan är brun, svart eller inte alls öppet, är det på grund av en förändring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124787.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.