Byta en stuga-Air Filter

Hytt-luftfilter är en relativt ny komponent på fordon. Först infördes på 1980-talet av Audi och annan import, var filtret utformats för att hjälpa till att förhindra allergener, föroreningar och andra föroreningar kommer in i fordonet. Filtret placeras mellan motorn brandvägg och kabinluften-insugningssystemet. Precis som alla andra filter, kan det bli igensatt och behöver rengöras eller bytas ut i syfte att optimera kvaliteten på luften inne i bilen. Funktionen hos en kupéventilation

På grund av det begränsade utrymmet inne i kabinen i ett fordon, kan luften vara sex gånger mer förorenad än luften utanför. Under 1980-talet började tillverkare av importerade fordon att införliva en stuga-luftfilter tillverkat av micron papper eller kol för att minska föroreningar och föroreningar. Filtren placerades vid korsningen av luft-intag för att filtrera bort damm, pollen, insekter, skräp och även utsläpp av föroreningar från motorn. Numera nästan 80 procent av importerade och inhemska fordon har hytt-luftrenare för att förbättra kvaliteten på inomhusluften.
Underhåll av en hyttens luftfilter

Cabin- luftfilter - som alla filter - kan täppa. Bytesintervall varierar, men i genomsnitt filtren varar mellan 12.000 och 15.000 miles - beroende på hur och var fordonet används. Återanvändbara filter ger mer livslängd än engångsfilter, men behöver rengöras.
Hur man installerar ett hyttens luftfilter

Cabin-luftfilter är placerade på olika platser för varje fordon, så ingen enskild installation förfarande gäller för alla. De flesta filter är placerade bakom handskfacket där luftintaget av kontakterna motorrummet kabinen. Borttagning av handskfacket monteringen krävs ofta. På några fordon filtret är nära vindrutan-torkare cowling i bakre delen av motorrummet. Många är bakom en lucka du måste ta bort för åtkomst. Addera När man byter en stuga luftfilter

Som nämnts i avsnitt 2, kvaliteten och utformningen av Hyttfilter avgör dess livslängd. Många veckade micron pappersfilter bör bytas efter 12.000 till 15.000 miles. Högre kvalitet kolbaserade filter eller återanvändbara och rengöra filter håller mycket längre. Var du bor, hur du kör och förhållandena utanför fordonet att avgöra när kabinen-luftfiltret bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124753.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.