The Life of hybridbatterier

Batteriet är livsnerven i en hybridbil. Det hjälper förbränningsmotorn och det bidrar till att förbättra bränsleekonomin och minskar utsläppen av växthusgaser. Batteriet är en känslig komponent, men tekniken har visat tåliga nog i sin korta historia att tjäna långa garantier från tillverkarna. Grunderna

En hybridbil batteri ser inte mycket annorlunda från en icke-hybrid bil batteri. Den har två elektroder som kommer ut ur toppen av batteriet. Det bör noteras, enligt Hybridcars.com, att denna elektriska batteriet är faktiskt ett batteripaket som rymmer enskilda celler som arbetar tillsammans. Många hybridbatterier har mer än 200 enskilda celler arbetar tillsammans.
Funktion

det elektriska batteriet huvuduppgifter är att driva bilens elmotor vid låga hastigheter, för att bistå förbränningsmotor som bilen accelererar till högre hastigheter, och för att driva bilen helt när fordonet går på tomgång. Bilens dator bestämmer hur mycket av batteriets kapacitet att använda. Detta batteri drar konstant ström från, eller trattar driva in, en uppsättning av hydrat nickel metallhydrid-batterier.
Optimum Charge

Hybridcars.com säger att tillverkare av bilar som använder hybridbatterier hålla batterierna laddade mellan 40 och 60 procent av sin kapacitet. Om du gör det förlänger batteriets livslängd.
Batteritid

De flesta återförsäljare erbjuder långa garantier på sina batterier. Honda och Toyota erbjuder åtta och tio år, 100.000 sjömil garantier på sina batterier, enligt solveyourproblem.com. Nya batterier för hybrider kan kosta över $ 3000. Men 100.000 mil märke är inte dödsstöten för en hybrid batteri. Paul Gillespie, ordförande för San Francisco taxichassier kommissionen, rapporterade förra året att endast två av de 182 hybrid batterier i stadens taxibolag behövt ersätta. Plus, en del av hytterna har körts mer än 300.000 miles utan att behöva ett nytt batteri.
Framtiden

nästa generations hybrid batterier är sannolikt att ske med litiumjon-komponenter, rapporterar hybridcars.com. Vissa demonstrationsmodeller redan använder batterier som presenterar detta element. Litium jon-batterier kan packa mer energi in i ett mindre utrymme, men det finns kostnad och försörjning frågor som måste övervinnas innan batteriet kan bli producerat på en högre nivå.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124747.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.