Felsökning av en hydraulpump

Hydrauliska pumpar används inte bara inom tung industri, men kan också hittas i hemmet. Många ridning gräsklippare samt vedklyvar kommer att använda den motordrivna fluidpumpen. Den hydrauliska pumpen i sin mest grundläggande form förflyttar vätska från ett lågt tryck, som kallas sug, in i en potentiell högt tryck, eller utloppet. Det höga trycket är skapad av något motstånd för flödet. Motstånd av flödet orsakas av stängning av aktivering ventiler och en igensatt eller blockerade systemet. Många faktorer dikterar en effektiv användning av pumpen för att utföra sin uppgift. Genom att följa en uppsättning process kan du felsöka hydraulpumpen från ena änden till den andra. Saker du behöver
Hydrauloljefilter
Pressure End mätare
skiftnycklar
Allen skiftnycklar
Tank termometer
Infraröd termometer
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera skicket på den hydrauliska oljefiltret. Dessa filter är typiskt placerad på lågt tryck utmatningsände systemet. Efter högtrycksfluiden har gjort sitt arbete, det lämnar en hydraulisk motor eller cylinder, passerar sedan genom en skruv-on typen filter. Ett annat filter för att kontrollera är sug nätfilter. Denna metall skärm är sammansatt av fint stora hål på en stålsikt. Små partiklar som kan samlas i metall tank reservoar fångas innan pumpen. Om dessa två filter är igensatta de kommer att orsaka tryck problem i pumpen.
2

Testa driften av tryckavlastning bypass ventil. Fäst en tryckmätare till tryckbegränsningsventilen port. Använd Allen skiftnycklar för att ta bort ställskruven kontakten. Sätt mätaren och dra åt med fast nyckel. Slå på systemet och bekräfta den korrekta inställningen av säkerhetsventilen. Manometern ska inte registrera någon vätsketryck om ventilen är korrekt inställd. En låg inställning på ventilen orsakar vätska att kringgå de viktigaste hydraulsystemet och utgång till oljebehållaren.
3

Läs vätskans temperatur med tanken termometer. Het hydraulolja kan orsaka brännande eller brännande av tätningarna i pumpen. Hög vätska temperatur kan indikera ett kringgående av pumparnas sälar. Vissa hydraulsystem kan också använda en anordning radiator typ för kylning av vätskan som sätter i oljebehållaren. En separat cirkulationspump används för att flytta vätska genom kylaren. Inspektera alla pump tätningar och lager
4

. En liten läcka vid ett lager position och tätning kommer att indikera att det finns ett problem med pumpen. Läckan kan pågå en lång tid innan förestående pumphaveri inträffar. Typiskt en läckande tätning är en indikation på att ett lager sviktar, antingen i själva pumpen eller motorn som driver pumpen.
5

Kontrollera enskilda systemkomponenter med en infraröd termometer. Vad som kan uppfattas som en pump problem kan vara en annan komponent. Värme skapas av förbikoppling av fluid genom en individuell manövreringsorgan eller cylinder. Testa alla komponenter för överdriven värme under drift av det hydrauliska systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124732.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.