Hur till Stopp motorrök

Gå in i någon auto butik och du kommer se en hel hylla tillägnad produkter som garanterar att stoppa motorn rök. Medan ett fåtal kommer att hjälpa tillfälligt, kan du lära dig att stanna motorn rök genom att veta vad som orsakar det i första hand. Medan vissa typer av rök du behöver inte oroa dig, är andra varningssignaler som allvarliga inre skador kan uppstå. Lyckligtvis kan du stoppa motorn rök relativt enkelt, oavsett orsaken. Saker du behöver
skruvmejsel
Bränsle-Injector Cleaner (om det behövs) katalog Hylsnyckelsats
Paint Scraper
Engine Gasket Set
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort den negativa (svarta) batterikabeln.
2

Dra ut motorns oljesticka och lukta på den. Om du har svart rök bilda din avgasröret och din olja luktar gas, är din bränslemix för rika eller har för mycket gas och inte tillräckligt med luft i det. Starta bilen och justera tomgång bränsle-blandningen skruv på förgasaren tills det finns ingen svart rök när man trycker ner gaspedalen. Om din bil är bränsleinsprutning, sätta en bränsle-injektor renare tillsats in med din gas på din nästa fylla upp, vilket bör klara upp problemet.
3

Gnid fingrarna i olja på mätstickan. Om det är tjock och krämig och du har vit rök från ditt avgassystem, har du frostskyddsmedel förorena din olja. Använda en socket set, ta bort skruvarna i sidhuvudet, skrapa bort den gamla header packningen och byt ut hela huvudet packningen med den som ingår i din ersättare motorpackning set. Den vanligaste orsaken till frostskyddsmedel förorena din olja är misslyckandet av ett huvud packning.
4 p Om du ser blå rök, är olja komma in i dina cylindrar. Det kan finnas många orsaker till detta, men de flesta innebär en av de många packningar eller o-ringar i ventilen och cylindern systemet misslyckas eller inte längre passar ordentligt, vilket är vanligt i äldre bilar. Innan du börjar jobbet att byta ut alla packningar i cylindern området, försöka tömma all olja från motor och använda en tyngre vikt olja. Det är tillräckligt för att stoppa läckan i många gamla bilar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124728.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.