Transmission Fluid Underhåll

Din överföring är en av de dyraste systemen i din bil, och det rätta sättet att skydda den mot dyra reparationer är att kontrollera din vätska regelbundet. Inte bara vill du kontrollera vätskenivån, men också färgen. Brunfärgade eller bränd fluid är en indikator på problem, något som är det bästa att upptäcka så tidigt som möjligt. Kontrollera din Fluid Level


Om du har en manuell växellåda, ska du kolla den med motorn avstängd. Leta reda på plastbehållaren i motorrummet. Om vätskenivån är under "full" linje, lägg bara tillräckligt för att fylla den till linjen. Var noga med att kolla din instruktionsbok för typ av vätska som är specifik för din bil. Om du har en äldre manuell växellåda utan en reservoar, kanske du vill ha en mekaniker kontrollera vätskenivån för dig.

Att kontrollera din Automatic Transmission Fluid (ATF), först kolla din instruktionsbok för korrekt förfarande för din bil. I de flesta fall kommer du att köra din bil tills den är varm och sedan parkera den på en plan yta. Med motorn fortfarande igång, öppna huven och hitta överföringen oljestickan. Dra ut oljestickan, torka av den med en ren trasa, sätt i den igen (hela vägen) och dra ut den igen. Helst bör din nivå vara i "varma" säker zon.

Bra automatisk transmissionsolja är genomskinlig röd, eller ibland rosa i färg, vilket kan göra det svårt att se på oljestickan. Som vätska åldrar, visar det mörkare. Om din vätska har blivit brun eller luktar bränt, ska du ha det inspekteras av en professionell mekaniker för att avvärja eventuella problem.
P Om din vätska ser ut och luktar gott, men nivån ligger under den säkra zonen, lägga bara lite i taget. Var noga med att kolla din instruktionsbok för rätt typ av vätska. Häll i en ren tratt in mätstickan röret. Var noga med att lägga vätskan långsamt, för att undvika spill. Lägg bara en liten bit i taget, kolla när du går, för att undvika överfyllning. En överfylld växellåda kan inte fungera så effektivt.
Komma service

Tillverkaren sätter ditt schema transmission tjänsten. Återigen, kolla din instruktionsbok för att vara säker på rätt intervall. Att få service på rätt körsträcka är det bästa sättet att förebygga problem ner på linjen.

Transmission tjänsten är en ganska svår procedur som innebär att ta bort överföringen pan, och är i allmänhet inte rekommenderas för hemmet mekaniker. Ta den till en pålitlig lokal service butiken. Att ha en lokal mekaniker göra arbetet i stället för återförsäljare kommer inte garantin, och det kan spara dig en hel del pengar.

Flesta tjänsteleverantörer butiker erbjuder att ersätta överföringen filtret som en del av tjänsten. Vissa inte, så det är viktigt att fråga. Byte av filter är alltid en bra idé, eftersom filtret håller metallpartiklar som har skjutits upp i vätskan. Över tiden kan filtret bli inkopplad, så du vill ha en ny.
Förebyggande underhåll

Regelbundet kontrollera din transmissionsolja (åtminstone med varje oljebyte, om inte varje månad) är det bästa sättet att förhindra överföring problem. Genom att stanna medvetna och få regelbunden service när det behövs, du ger dig själv den sinnesfrid att din överföring bör pågå livslängden på ditt fordon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124721.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.