Radiator FAQ

En väl fungerande radiator är avgörande för ett fordons prestanda. Överhettning kan uppstå i både kallt väder och varmt, och som kan orsaka ytterligare skador på motorn och lämna en förare strandsatta. Medan varje bilmärke och modell har sina speciella egenheter, det finns vanliga frågor - och svar - om radiatorer och deras korrekt underhåll. Vad orsakar en motorn överhettas?

En viktig orsak till en överhettning radiator är en otillräcklig nivå av kylmedel, vilket kan orsakas av en bristande underhåll eller en radiator läcka. Andra möjliga orsaker är en defekt kylarslangen, en felaktigt fungerande termostat, eller ett kylarlock som inte är ordentligt åtdragna. En lös vattenpump impeller kan också vara den skyldige.
När är en motor för varmt?

Allmänhet moderna motorer anses "coolt" till temperaturer upp till 220 grader Fahrenheit, vilket är när frostskyddsmedel normalt börjar koka. Så länge inga andra problem föreligger, kunde säkerhetsgränsen utsträckas till 265 grader. På grund av de material som används i byggandet av moderna motorer, finns det mindre utrymme för misstag när det kommer till överhettning.
Vad annat Överhettning gör att en motor?

När en radiator överhettas, kommer motorn att förlora makten och så småningom stängas. Om fordonet körs alltför länge överhettning, skador på motorn kan förekomma, till exempel blåsa topplockspackning eller skadliga ringar och kolvar. Skadliga oroshärdar som leder till en oregelbunden motorns förbränning också kan vara närvarande. Addera Vad är Proper Antifreeze Blanda i kallt väder?
P Det finns inget behov av att fylla din radiator med rak frostskyddsmedel som helst, även på vintern. Praktiskt taget alla antifreezes är konstruerade för en 50/50 blandning av vatten och frostskyddsmedel. Det enda undantaget skulle vara i extrema förhållanden, när temperaturen når under 34 grader Fahrenheit. Under dessa förhållanden kan mängden frostskyddsmedel ökas till upp till 69 procent. Vad är vanliga tecken på Poor Radiator Underhåll?

Ett vanligt problem är inte att ersätta
de remmar och slangar rekommenderas som av tillverkaren. Inte spolning äldre radiatorer kan resultera i deras igensättning och slutligen överhettning. En felaktigt installerad termostat kommer också att resultera i kylaren överhettas, liksom läckage på grund av felaktigt installerade slangar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124717.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.