Bil Förvaring Tips

Oavsett om du bil behöver lagras i sex veckor eller sex månader, det finns vissa steg du behöver ta för att förhindra att lagringen från att skada den. Fordon är känsliga, motorer, vätskor, batterier, bälten och däck gillar inte lagras under lång tid --- fordon är tänkta att köras. Utför alla Rutinunderhåll


Det är viktigt att ha alla rutinmässigt underhåll utförs på ditt fordon före lagring. Dessa tjänster måste utföras även om det de inte beror på din serviceintervall. Motoroljan måste vara färskt. Även motorolja med mindre än 1.000 miles på det innehåller föroreningar som kan korrodera ditt fordon under lagring. Bromsvätska och kylvätska behöver bytas också. En 50/50 blandning av frostskyddsmedel kylvätska innehåller korrosionsskydd rengöringsmedel som kommer att förhindra rost från att utvecklas i de vitala delarna av din motor. Detta måste genomföras oavsett om fordonet kommer att stöta köldgrader eller inte.
Fyll din bensintank

Bensin naturligt absorberar fukt. Påfyllning din tank omedelbart innan det i lager kommer att minska risken för fukt ansamlas i din bränsletank och ledningar. Chansen är stor att tanken kommer att samlas minst en minimal mängd fukt, men en full tank kommer att minimera mängden.
Koppla bort batteriet


Även Om ett fordon är avstängd, är batteriet rinner ständigt ner. Mängden energi som förbrukas är minimal, utan det körs för att ladda systemet, kan det snabbt döda livet på ditt batteri. Koppla batteriet innan du lägger undan den för att slippa byta det när du får bilen ut.
Overinflate däcken
p Det finns mycket få tillfällen när en professionell skulle rekommendera over-blåsa dina däck, men lagra fordonet är en av dessa situationer. För högt lufttryck dina däck kommer att minska risken för "platta fläckar" eller "bränna fläckar" i dina däck. Ingen vill byta alla fyra däcken när få sitt fordon ur lagring. Se till att du inte överskrider det maximala däcktrycket tillåts av dina däck. Detta nummer kan hittas i din instruktionsbok eller ibland på sidan av däcken eller på insidan av bildörren. Att överskrida den maximala kan orsaka däcken plötsligt brista, särskilt under sommarmånaderna (luft expanderar i värme).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124712.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.