Orsaker till ett dött batteri i en Dodge Caravan

En gammal auto kommersiell fras som används för att berätta för oss, "Det är inte bara din bil, det är din frihet." Alla som någonsin har vridit om nyckeln i deras tändning och fick inget svar förstår att känslan helt. När din bil batteriet är dött, du kommer inte någonstans. Det finns massor av saker som kan orsaka att batteriet i din Dodge Caravan förlora sin laddning. Lyckligtvis kan en liten förebyggande underhåll håller ofta obehagliga överraskningar till ett minimum. Funktion

Batteriet är ett av de verkligt oumbärliga komponenter i din husvagn. Fordonet helt enkelt inte kommer att starta utan den. Förser batteriet kortsiktiga kraftboost som startar motorn, det ger också makt till andra tillbehör såsom radio och belysning även när motorn inte är igång. Batteriet, tillsammans med generatorn och spänningsregulatorn strömförsörjning för alla elektriska komponenter på Caravan inklusive luftkonditionering, cigarettändare, klocka, inredning lampor, elektriska fönsterhissar och allt annat som använder el.

Common laddning problem. Batteriet

på en Dodge Caravan är föremål för samma dränering frågor varje konventionell bil batteri har. Om generatorn inte producerar tillräckligt med ström för att ladda batteriet, kommer den att förlora sin laddning med tiden. Om spänningsregulatorn inte fungerar på rätt sätt kan försämra förmågan hos batteriet för att stanna laddat. Om föraren lämnar strålkastare på, eller dörren öppen eller valfritt antal andra tillbehör som drar el från batteriet när motorn inte är igång, kommer batteriet dör så småningom. Lösa batterikablar kan också hålla generatorn från att leverera ström till batteriet.
Parasiter Drain

Senare modell Dodge Husvagnar omfattas parasitära avlopp. Detta beror på att nyare elektroniska delar som kräver en konstant, om än liten, rännil av ström för att behålla deras minne när tändningen är avstängd. Om en enhet drar för mycket ström, kan det köra ner batteriet. Ett diagnostiskt test på en professionell bilverkstad kan oftast isolera problemet komponenten inom en timme eller två.
Bromsljuskontakt

Dodge Caravan, liksom många andra fordon, använder en switch bromsljus som lyser bromsljusen när bromspedalen anbringas och stängs belysningen av när pedalen släpps. Denna omkopplare, som sitter under instrumentbrädan ovanför bromspedalen, kan slitas ut med tiden och godtyckligt orsaka bromsljusen för att slå på. Om operatören är medveten om problemet, kan han uppleva ett dött batteri och aldrig veta varför. Switchen kostar oftast mindre än $ 20, alla som kan pumpa sin egen gas ska kunna ersätta det på mindre än 15 minuter
Tidsplan

Batterierna är inte. utformad för att hålla en livstid. I själva verket, de flesta batterier har en effektiv livslängd på mellan tre och fem år. När batteriet får förbi sin förväntade livslängd, kör du på lånad tid. För att inte uppleva frustration av att springa sen till jobbet bara för att upptäcka din gamla batteriet har dött i natt, investera i ett nytt batteri. Tänk på att alla fordon har speciella krav på sina batterier. Be expediten på bildelar räknaren att leta upp rätt batteri för årsmodell på din husvagn så att du får en som kommer att ge dig tillfredsställande service.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124711.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.