Automotive Electronics Felsökning

Om din bil har en elektronisk fråga, det finns flera sätt att felsöka problemet. Genom att inspektera bilen själv, kanske du kan spara dyra mekaniker avgifter genom att diagnostisera och reparera problemet i ditt eget garage. En bil handbok utformats speciellt för bilens märke och modell kan hjälpa dig att hitta vägen under huven. Handboken kommer att hjälpa de mest vid inspektion nyare modell fordon på grund av komplicerad konstruktion och design. Undersök batteriet
p Om motorn inte vev, inspektera batteriet för att se de terminala trådarna är fästa och är inte löst. Kontrollera batteriets utgångsdatum, eftersom gamla batterier och trasiga nyare batterier kan förlora sin laddning kapacitet och kommer att behöva bytas ut.
Uteslutningsmetoden
p Om motorn vevar men kommer inte startar, kontrollera bränslepumpens relä, tändningslåset, den elektroniska modulen och säkringarna. Börja med att kontrollera säkringarna som styr bränsleinsprutningen. Nästa, inspektera distributören, kablar och tändstift. Lösa trådar och felaktiga tändstift eller distributörer kan ha en inverkan på den gnista som behövs för att förbränna bränsle.
Kolla Belysning och säkringar

Om bilens ljus inte fungerar ordentligt, se om de är utbrända. Kontrollera lampan för svarta rester och ledningarna för brända områden. Om flera lampor inte fungerar, kontrollera säkringen rutan. Din bil kommer att innehålla en karta till de platser säkringen som behöver kontrolleras. Om en säkring har brunnit ut, ersätta den med samma typ av säkring. Om säkringen så snart den är installerad, finns det en kort orsakar problemet. En utsatt eller utbränd tråd gör att el till gnistan och bränna säkring för att skydda bilens elsystem.
Felaktiga Accessoarer
p Om ditt fordons tillbehör --- såsom radio, är lås eller windows --- inte fungerar, kan problemet vara en dålig säkring. Kontrollera säkringen rutan för eventuella utbränd säkringar. Om du inte hittar en trasig säkring, kan din tillbehör vara fel och i behov av en ersättare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124709.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.