Vilka är de funktioner kamrem?

Oberoende av motortypen i ett fordon, ger en kamrem misslyckande en motor till ett stopp varje gång. När detta händer, det finns inget sätt att starta fordonet och det kommer då att kräva en fiberkabel. Denna viktiga del behöver inte misslyckas, men döden av många high-körsträcka bilar är ofta på grund av just detta. Många förare är inte medvetna om detaljerna eller betydelsen av denna motorkomponent förrän det är för sent. Vad Är kamrem?

En kamrem är en liten men viktig del av motorn som kan hålla en motor igång ordentligt och förbättra bränsleeffektiviteten. Även om inte alla motorer har bälten, de är den vanligaste över timing kedjor eller kugghjul timing. Bältet sveper runt en serie kugghjul på framsidan av motorn för att underlätta "timing" öppnandet och stängandet av bränsleventiler. Tillverkad av samma material som de flesta andra motorer bälten, de är inte den mest hållbara delen och kommer att slitas ut så småningom. Kuggremmar används normalt i mindre motorer, men endast sällan i större.
Historia

Kuggremmar är relativt nya tillägg till den moderna bilen, som endast sporadiskt utnyttjas så tidigt som 1945. Den första praktiska massmarknad användning var 1962 när en kamrem framgångsrikt integrerat i det inbyggda tyska Glas 1004. Detta följdes 1966 av det årets Pontiac Tempest bil och snart blev mallen för framtida användning i alla kommersiella fordon att följa.
Funktion

funktion av en kuggrem är att vända kamaxlarna vid exakt en-hälften av hastigheten av vevaxeln. Kamaxeln sköter öppnandet och stängandet av insugnings-och avgasventiler med upp-och-ner rörelse av kolvarna i cylindrarna. Ventilerna måste öppna och stänga vid rätt hastighet, så att kamremmen måste kalibreras korrekt för att flytta ventilerna i tid med rätt rörelse av kolvarna. Kamaxeln och vevaxeln redskap både har en timing märke på dem som måste anpassas korrekt innan du sätter kamremmen på kuggarna eller motorn kommer inte att köras.
Byte
p Det är viktigt att byta kamrem vid rekommenderade intervall. Om du är osäker på när du ska byta ut den, kan det fordon instruktionsboken, tillverkare eller återförsäljare erbjuder den här informationen. Detta kommer att variera från varje 60.000 till 105.000 miles. Det är bäst, men att inte låta ett bälte gå mer än 80.000 miles, även om bandet har fått betyget mycket högre.
Slutsats

Avsaknaden av en kamrem gör någon utrustade fordon ingenting mer än en stationär hunk av metall. Korrekt förståelse, installation och underhåll av denna viktiga del kommer att hålla någon motor kör perfekt för år. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124698.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.