Vad är en mikrometerskruv?

Begreppet mikrometerskruv gäller generellt för en matchad ultrafina tråd skruv och mutter integration som används för att ge extremt exakt axiell linjär positionering som en följd av att vrida skruven ett specificerat antal grader. Mikrometerskruvar beskrivs av skruvdiametern storleksbeteckningen liksom den exakta linjär förskjutning per enda varv av uppsättningen. Sådana mikrometerskruvarna apparater används i en mängd olika precision mätning, finjusteringar mekanism och mätutrustning. Pitch

Mikrometer skruvstigningen bestämmer upplösningen av integrationen. Typiska tonhöjd specifikationer är 0,5 mm per varv, eller en hundradel av en tum per varv. Den hänvisar till avståndet mellan topparna av tråd eller till den linjära rörelsen hos skruven i förhållande till muttern per varv av ingreppet.
Justeringar

Justeringar den mikrometerskruven är oftast gjorda på utsidan fat, eller kaus representerar muttern del av integrationen. Den inre gängade delen, skruven, oftast fäst vid den stationära delen av kopplingen. Gradering är oftast märkta längs den axiella linjen i förskjutning enheter som representerar linjär rörelse motsvarar ett helt varv på skruven engagemang, eller delar av dessa. När större precision erfordras, är perifera markeringar läggs till fingerborg.
Kontakttyper

mikrometerskruvarna finns i enkel-och dubbel-kontakt. Single-kontakt skruvar har en lösare passning mellan skruven och komponenter mutter så att endast en sida av varje kurs av gängor på skruven kontakter endast ena sidan av det motsvarande muttergängan. När ingreppet roteras i motsatt riktning, är den andra sidan av respektive tråd i kontakt. Dessa är tänkta att vända helt enkelt med minimal vridmoment. Den dubbla-kontakt typ lägger kontakt till båda sidor av varje tråd, till den punkt där det är noll axiell lash eller linjär rörelse möjlig med enbart axiell rycka. Den enda axiella rörelsen möjligt är genom att rotera skruven engagemang.
Mättillämpningar

mikrometerskruvarna ofta används i bromsok mikrometer implementationer inklusive utanför och innanför mätningar, djup gages, och kantiga mätinstrument.
Justering Appar

mikrometerskruvarna används också för att finjustera elektriska potentiometrar, variabla motstånd, och kapacitans och induktans enheter inom elektronik såsom oscilloskop, testutrustning och generatorer frekvens.
Metering Applications

mikrometerskruvarna används för att noga styra mikro ventiler som används till mängder meter spår av gas eller vätska i kemisk analys, medicin, industrin och flygindustrin. Sådana ventiler skulle styra flödena i gaskromatografer, masspektrometrar, blandare gas och andra gas analysutrustning närhelst en ultra precision flödeskontroll krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124695.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.