Vad är ett bilbatteri av?

Bilbatterier ge el för att driva tändningen, ljus, starter och en mängd andra elektroniska funktioner. De gör detta genom att använda en kemisk process baserad på användningen av specifika material. Konstruktionen av ett bilbatteri gör att den kan laddas under drift samtidigt som kontinuerlig effekt. De laddningsbara batterierna i elhybridfordon ta denna teknik till en ny nivå för att driva fordonet under vissa villkor. Grundläggande konstruktion

Majoriteten av bilbatterier är blybatterier. Dessa typer av batterier var de första uppladdningsbara producerade batterier. De verkar på en princip upptäcktes av fransk ingenjör Gaston Planté på 1850-talet. Bilbatterier har i allmänhet en effekt på 12 volts.The Batteriet producerar energi genom en kemisk process som innebär bly, blyoxid och en flytande elektrolytlösning. De elektrolyter orsaka ledningen att kasta elektroner, som sedan samlas in och kanaliseras i en serie ledare, där de ger ström till bilens elsystem. När batteriet är urladdat, bly sulfat (även känd som svavelsyra) former på plattorna. Under laddning, bryter svavelsyran tillbaka till sitt konstituerande bly och blyoxid igen.
Elektrolyter

elektrolytlösning i ett bilbatteri består av svavelsyra utspädd syra med vatten. Nivåer av svavelsyra varierar, men är i allmänhet omkring 35 procent. Fria joner i lösningen göra elektrolyten ledande och därmed kunna genomföra laddningen avges från plattorna. Vissa bilbatterier kräver underhåll i form av tillsats av vatten emellanåt. Detta beror på att en del av vattnet i elektrolytlösningen går förlorad över tiden på grund av elektrolys. Destillerat vatten måste användas för att ordentligt underhålla den kemiska balansen i elektrolyten lösningen för maximal ledningsförmåga. Så kallade "Underhåll Gratis" batterier använder en något annorlunda konfiguration för att förhindra förlust av vatten under elektrolys och kräver ingen tillsats av vatten. Dessa batterier kan fortfarande behöva regelbundet rengöras och testas.
Översvämmade Cell vs AGM

Bilbatterier brukar använda en översvämmad cell konstruktion, i vilken blyplattorna är helt nedsänkt i en flytande elektrolyt. Under senare år har absorberande glasfibermatta (AGM) batterier införts. I AGM-batterier är elektrolyten hålls i en porös matta gjord av glasfibrer. Dessa batterier, men dyrare att tillverka än traditionella översvämmade samtal blybatterier, kan utformas på en mängd olika former. Detta gör dem mer användbara för särskilda tillämpningar. I vissa konfigurationer kan plattorna i ett AGM-batteri vara anordnad att ladda ur långsammare, vilket gör ett batteri som behåller mer av sin egen energi och är därför effektivare på lång sikt. Sakta AGM-batterier som erbjuds i mer konsument bilar. Är en stor framgång i historien om återvinning
återvinningsbarhet

Bilbatterier. När kasseras vid en återvinningsstation, kan nästan alla av bly i bilbatterier återanvändas. Dessutom kan det plasthölje och bly kontakter återvinnas också. Detta är en viktig funktion för blybatterier, eftersom batteriet avfall utgör en så stor del av deponi volym (och eftersom bilbatterier har begränsad livslängd och måste bytas med viss regelbundenhet). Deras hög blyhalt gör bilbatterier värdefulla som skrot. Dessutom, för att främja återvinning, har lagar som antagits i vissa stater som kräver batterier ska lämnas till återvinning eller använda en pant för att uppmuntra förarna att lämna in sina gamla batterier till en återbetalning.
Batterier i hybridfordon

en helt annan typ av bil batteri som finns i en hybrid elbil. Dessa batterier laddas (antingen av fordonets rörelse eller när den är inkopplad, som i fallet av plug-in-hybrider) och kraft drivmekanismen i vissa situationer, såsom låg-rpm cruising. Batterier för dessa bilar är oftast gjorda av nickel och kadmium, som tar plats i ledningen klädd i en traditionell blybatteri. Den kemiska processen är ungefär samma, förutom att nickel-baserade batterier har högre energitäthet och kan därför ge tillräckligt med ström för att köra ett fordon snarare än att bara driva sina elektroniska system. Nackdelarna med dessa batterier är deras höga kostnad och farliga toxicitet av deras kemiska beståndsdelar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124680.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.