Hur du justerar en Serpentine Belt

De flesta moderna bilar som använder en serpentin bälte har en automatisk remspännare. Denna enhet har en intern fjäder förinställd insidan som gäller rätt spänning till bandet automatiskt och kan inte repareras. Den automatiska remspännaren kan misslyckas i tid, och behöver bytas ut. En ersättare spännare skulle tillämpa den korrekta förinställda spänningen till Serpentine belt. Vissa import använder en kombination av serpentin bälten och kilremmar. Dessa multipla bälte kombinationer är mycket som de äldre bilar som används multipel offset kilremmar att driva olika komponenter i fordonet separat. Ofta domkraftsskruvarna belägna på remskivan systemet applicera spänning på bältet. Hänvisa till bruksanvisningen för din bil, eller köpa en reparationshandbok för din bil innan du försöker justera Serpentine belt. Saker du behöver
Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Se bruksanvisningen eller reparationshandbok för din bil för att avgöra vilken typ av serpentin bälte ansökan fordonet används. Om det bara finns ett bälte som kallas Serpentine belt, oftast spänningen på bandet uppnås genom en automatisk remspännare. Om bältet är väsnas, eller det är för löst, är chansen remspännaren ska bytas.
2

Lokalisera Serpentine belt på fordonet i motorrummet. Hitta en plats i bandet som är tillgänglig mellan två remskivor (på toppen av bandet om möjligt), och vrid bältet med handen. Korrekt spänning på en drivrem eller serpentin bälte gör att du kan vrida den, och exponera revbenen av bandet, men ändå motstå vridande rörelse i handen. Om du inte kan vrida remmen lätt, kan för mycket spänning appliceras, och detta kan orsaka för tidig skada på andra remskivor längs bältesdragningen systemet. Om du kan stänga bältet längre då halvt varv för att exponera revbenen av bältet utan motstånd, det finns inte tillräckligt med spänning på remmen. Detta kan leda till att generatorn inte riktigt ladda batteriet, skriker vid körning och förtida remslitage.
3

Leta remspännaren i trissa system för att testa spänningen på det om du har denna typ av Serpentine belt ansökan. Oftast kommer förflyttning av remspännaren i medsols avlägsna trycket mot en Serpentine belt. För att göra detta, kan en mängd verktyg krävs. En ruta end hand skiftnyckel, en spärr eller ett bälte borttagningsverktyg kommer att fungera på de flesta bältessträckare. Förflyttningen av spännaren är begränsad. Det rör sig bara tillräckligt för att lindra spänningen på bandet, och gör att du kan glida av remmen från mest tillgängliga trissan. Då spännaren är konstruerad för att fjädra tillbaka på plats. När en sträckare misslyckas, kan det mycket väl vara kvar i utsläppt spänning läge, vilket innebär att den inre fjädern har misslyckats, och den riktiga spänningen tillämpas inte på bandet. Byte av spännaren kommer att krävas.
4

Leta justerskruvarna domkraftsskruvarna för serpentin bälte om du har denna typ av serpentin bälte justering. Jack skruvar är vanligen placerad nära generatorn av fordonet. Generatorn kan lätt nås, eller begära att lyfta och ta bort ett hjul och fender väl att komma åt. När domkraftsskruvarna är belägna, använda en spärrhake och uttag eller en hand nyckel för att vrida de domkraftsskruvarna medurs för att dra spänningen på bandet, eller moturs för att lossa spänningen på remmen. Använd Vridtestet om denna ansökan för att kontrollera för korrekt spänning av remmen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124632.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.