Delar av en bil Avgassystem

Avgassystemet quiets motorbuller och rutter heta, giftiga avgaser från motorn till den bakre delen av fordonet och bort från föraren. En viktig del är den katalysator, som tar bort vissa föroreningar från avgaser. En väl utformad bil avgassystem minimerar mottryck som hindrar motoreffekten. Avgasgrenrör

Gaser från brännkammaren lämna motorn in i förgreningsröret. Vanligtvis gjord av gjutjärn, ansluter grenröret cylinderportarna huvudet avgaser till huvudledningen. En packning hindrar avgaserna från att läcka vid intag änden av grenröret. En O-ring, som ofta kallas avgasgrenröret munk, förhindrar läckage mellan grenröret och huvudledningen.
Pipes

Avgaser allmänhet gå igenom två eller tre rörformade rör. Den samlingsledning förbinder avgasgrenröret till den katalytiska omvandlaren. Det mellanliggande röret (om den används) ansluter den katalytiska omvandlaren till ljuddämparen. Från ljuddämparen, den avgasrör rutter avgaserna ut på baksidan av fordonet. Mest avgasrören är tillverkade av rost-resistent stål.
Värmesköldar

Avgassystem komponenter som katalysatorn och ljuddämparen blir mycket varma när bilen är körs. De är avskärmade för att avleda värme, skydda karossen och förhindra lättantändliga föremål, såsom torrt gräs, börjar brinna under bilen. Utan värmesköldar, kan bilens underbeläggningen och mattor skadas.
Katalysator

katalysator minskar nivån av avgasföroreningar som kommer in i atmosfären. Vissa system, t.ex. ett dubbelt avgassystem, har mer än en omvandlare. Katalysatorn blir så varm som 1400 grader Fahrenheit för att oxidera kolväten partiklar och omvandla kolmonoxid till icke-giftig koldioxid.
Ljuddämpare

Finns i ett stort variation av stilar, halsdukar alla generellt tjänar samma funktion: att dämpa motorljud och minska trycket pulser, som uppstår när cylindrarna släpper avgaserna. När en motor avgasventil öppnas, är en högtrycks-tryckvåg av varm gas som avges, som bär ett högt ljud. För att minska bullret, halsdukar åberopa interna bafflers, kammare resonans och akustiska rör. Ljuddämpare typiskt belägen mot den bakre delen av fordonet. Vissa bilar har mer än en.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124629.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.