Vad Är Centrifugalpumpar?

Centrifugalpumpar används för nästan alla raka pumpning av vätskor med låg viskositet som vatten utan komplikationer, såsom vätskor innehållande hårt material. Dessa pumpar kan vara enstegs, eller de kan vara stadier staplade i en serie-flöde arrangemang för att leverera högpresterande tryck. Centrifugalpumpar är enkelt koncept och konstruktion och levererar högsta flöde prestanda vid måttliga tryck. Centrifugalpumpar finns i alla bearbetbara material - inklusive alla metaller, plaster och keramer. Entreprenad

Mest centrifugalpumpar drivs av elmotorer verksamma inom intervallet 1.725 till 5.000 rpm med 3450 rpm är vanligt i branschen. En enkel bladig impeller är stadigt fäst vid pumpaxeln som är ofta en förlängning av motoraxeln. Denna impeller ligger i en rund fördjupning i pumphuset. En smidig utloppskanal lämnar runda urtaget tangentiellt (se diagram).
Operation

Inloppet kommer i mitten av pumphjulet. Eftersom motorn vrider pumphjulet vid höga varvtal, kommer in i vätskan pumphjulet och är snabbt spunnet av impellerbladen tills den utvecklar en hög del av centrifugalkraft. Denna centrifugalkraften är vilka krafter de flytande utåt. Det finns av den runda spåret i höljet tills den har möjlighet att avsluta den runda urtagningen genom utgången kanal till pumputloppet.
Flerstegs

Steg centrifugalpumpar ta detta utloppsflödet till ännu ett steg i pumpen. Det finns en annan runda urtag och fläkthjul monterat på samma axel, men det är isolerat med en axeltätning. Ytterligare tryck tillsätts till vätskeflöde. Detta är i huvudsak ha många pumpar monterade på samma axel. Många djup brunn pumpar har många steg för att övervinna den betydande djup och tryckfall på grund av tyngdkraften.
Vanliga program

Centrifugalpumpar används i ett brett spektrum av industriella, inhemska och fordonstrafik applikationer såsom vattenpumpar, flerstegs djup brunn pumpar, simning pumpar pool, pumpar fontän, pumpar avlopp, pumpar sump, blanda pumpar, värme och kyla cirkulationspumpar, bil pumpar kylvätska, industriella pumpar kylvätska, pumpar kolväte, recirkulerande pumpar, filter pumpar, flytande kemiska pumpar, överföra pumpar, jet utombordare pumpar, jet ski pumpar, raketmotorer bränslepumpar, vindrutespolare pumpar, rengöring pumpar och brandpumpar lastbil.
särskilda överväganden

Centrifugalpumpar är i allmänhet inte självsugande, vilket innebär att de måste vara full av vätska innan de kan börja pumpa om höjden pumpen ovanför vätskenivån dras till pumpen. Tanken recipienten från pumpen kan vara högre än pumpen. När du är osäker är var trettionde meter vatten höjd motsvarar cirka 15 psi. Om en pump har en effekt av 50 psi, om den allra högsta mottagningstanken kan vara ovanför pumpen är ca 90 meter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124615.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.