Hur man laddar ett batteri Inte ansluten till bilen

En bils batteri kan inte laddas om den inte är installerad i en bil. Även när det är i en bil, inte generatorn inte helt återställa en batteriets laddning, det bidrar till att upprätthålla ett batteri i god hälsa, men efter ett tag, kan laddningen av ett batteri bryter, speciellt när man använder en massa elektriska komponenter. Ett batteri kan också rinna genom att sitta sysslolös i en bil som inte används eller lagras på en hylla. Ladda ett batteri är bäst att använda en lägre strömstyrka inställning över en längre tidsperiod. Saker du behöver
12-volts batteriladdare
Skyddsglasögon
6-gauge (AWG) isolerade batterikabelns avbitare
tråd /strippa Sida 2 isolerade krokodilklämmor
Tänger
Batteripolen renare
Visa fler instruktioner
1

en jumper kabel för batteriladdaren. Gör detta genom att skära ett två-fots längd isolerad 6-gauge batterikabel med avbitare. Strip varje ände av isoleringen från kabeln ungefär en halv tum ned med tråden strippa. Pressa en alligator handtag i varje ände av kabeln med en tång.
2

Rengör polerna på batteriet med ett batteri terminal renare. Detta kommer att skrapa bort gammal rostigt bly och exponera nya ledningen på batteripolen för optimal anslutning.
3

Sätt på skyddsglasögon och ställa batteriladdaren inställningarna till 12 volt (några batteriladdare kan erbjuda olika volt inställningar).
4

Ställ batteriet inställningen laddaren amp till två, sex eller 12. Ju lägre ampereinställning, ju längre du bör göra det möjligt att ta betalt. Läs i bruksanvisningen för laddaren för den tid och amp-förhållande. En högre amp inställning är ok om du vill ladda batteriet snabbt.
5

Ställ batterityp inställningen till "vanlig" (om tillämpligt).
6

Set batteriet på en hylla, golv eller bord så långt bort från laddaren eftersom längden av klämman trådarna i laddaren kommer att tillåta.
7

Anslut den röda krokodilklämman av batteriladdaren till den positiva batteripol. Det kommer att finnas ett "+" stämplat på batteriet bostäder nära terminalen stolpen indikation positiva inlägget platsen.
8

Anslut den svarta klämman på batteriladdaren en av klämmor startkabeln du gjort . Anslut den andra änden av bygeln kabeln till den negativa batteripolen inlägget. Det här inlägget kommer att visa en "-". På batteriet bostäder
9

Anslut laddaren till eluttaget. Vissa modeller av laddare viljestyrka upp omedelbart medan andra modeller kan ha en strömknapp eller en timer för att aktivera elektrisk ström till laddaren.
10

Låt den önskade mängden tid att ladda batteriet anges med tid och amp förhållandet i bruksanvisningen för laddaren.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124608.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.