Symtom på Bad Hjullager

Hjullager är avgörande för en korrekt funktion av ett fordons nav, däck och församlingar hjul. Genom att tillåta friktionsfri rörlighet och rotation av ett fordons navaggregat, hjullager främja en smidig bil däck och fälg rörelse. Bad hjullager, dock negativt påverka fordonets däck och hjul drift och producerar en mängd olika symptom. Wheel Noise

Det vanligaste symtomet på dåliga hjullager är buller från hjul eller däck område i ett fordon i rörelse. Detta är ofta en slipning, rivning buller som blir gradvis starkare som fordonet körs snabbare. Dåliga hjullager lätt hörda, men ofta inte lätt diagnostiseras, åtminstone inledningsvis, eftersom de inte är en vanlig bil del som måste regelbundet underhållas eller bytas. Detta innebär att många människor är obekant med hjullager och de ljud de kan göra när de går dåligt.
Wheel Glapp


Även överdriven hjul buller är det vanligaste symtomet på dåliga hjullager, kommer många gånger ett fordon med dåliga hjullager har inte någon buller från hjul eller däck område alls. Wheel glapp, eller kraftplatta, är ett vanligt symptom på dåliga hjullager. Som hjullagren försämras och förlorar sin strukturella integritet inuti hjulnavet, kan de tillåta hjulnavet och spindeln att lossna, vilket i slutändan får överföras till fordonets hjul och däck, ett tillstånd som kan diagnostiseras genom att lyfta fordon, gripa den misstänkta hjulet och dra i den. Addera ditt hjulrotation Restriction

hjullager korrodera och /eller bli urkärnade och förlora sina släta yttre beklädnader, hämmar de den släta, obehindrad rotation av hjulnavet och spindelenhet, som i sin tur begränsar spinning fordonets rörelseriktning hjulet och däcket. Denna begränsade hjul och däck rotation presenterar sig många gånger som fordonet drar åt ena sidan vid normal drift, eller som fordonet kräver ökad acceleration för att uppnå normala trafikförhållanden hastigheter.
Onormal däckslitage

Om hjullager blir illa nog, kan de ha en negativ inverkan på slitage mönster av fordonsdäck. Hjullager bidrar till den övergripande strukturella integriteten av ett fordons hjul församlingar, vilket hus och förankra ett fordons däck. Hjullager som blir extremt lös eller skadad kan orsaka överdriven hjul och däck lek att utveckla, och detta överdrivet spel kan placera onormal påfrestning på ett fordonsdäck. Denna stress orsakar onormalt eller för tidigt däckslitage att utvecklas.
Framfjädring Glapp

Ett fordon som har dåliga framhjulslagren ofta uppvisar symptom på att ha lösa delar Framfjädring , inklusive symptom på tie-rod end glapp eller kontroll arm bussning glapp. När tie-länkhuvuden och kontroll bussningar arm bär överdrivet, kan de ge liknande symptom som i dåliga hjullager: däck /hjul glapp och /eller fordonets front-end vingla. Många gånger dåliga hjullager, speciellt dåliga lager som producerar inget buller, diagnostiseras efter att eliminera alla fordon avvikelser Framfjädring som orsak till misstänkt hjul /däck glapp eller front-end gungning.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124602.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.