Hur man byter Fotpinnar

Du kan byta fotpinnar på din motorcykel för att anpassa sitt utseende eller för att justera komforten i din ride. Höjning eller sänkning av tappen kommer att förbättra passformen för föraren, vilket gör cykeln lättare att kontrollera. Vare sig du letar efter ett snabbt sätt att lägga till lite krom, justera passformen eller lägg till en förkortad och vinklade peg för spåret, som ersätter en fotpinnen är förvånansvärt lätt. Fotpinnar tenderar att vara sluten så alla fjädergångjärn kommer att byggas in tappen snarare än ramen. Allt du behöver göra är att ta bort pinnen från ramen, prep nya fotpinnen och sedan installera det. Detta kommer att ta dig mindre än en timme att göra med några verktyg. Saker du behöver
WD-40
Bågfil med fina metallblad (om det behövs) katalog skiftnyckeln
Hylsnyckelsats
litiumfett
Fotpinnar
fästdetaljer (ny bult och mutter) katalog Ett lim som Loctite
Visa fler instruktioner
1

parkera din cykel på en plan yta och engagera cykelställ. För side kickstands, vrid framhjulet i lean för att öka stabiliteten medan du arbetar på cykeln. För centrum står, se till att det främre däcket vrids i linje med kroppen. Vissa WD-40
2

Spraya på tappen bultar och muttrar. Om din cykel kom med en nitad bult, använd en bågfil med fina metall blad för att skära nit slutet av, skjut bulten och ta bort tappen ur ramen. Om du har en vanlig bult och mutter fastsättning, klämma en halvmåne på bulten toppen och håll det stadigt så att den inte kan vända. Låsa ett uttag på den andra änden. Lossa och ta bort muttern. Skjut bulten ut och dra tappen ur ramen.
3

Daub en liten mängd litiumfett på bulten för din nya peg. Var noga med att inte få någon på gängorna men helt fett kroppen av bulten.
4

Skjut tappen i ramen så att de två hålen på tappen kroppen linje med de två hålen i ramen . Sätt i bulten och handen snurra muttern på slutet, stoppa när det handlar om en 1/8-tums klyfta mellan muttern och ramen.
5

Häll några droppar av Loctite i springan mellan muttern och ramen på gängorna hos bulten. Hand snurra muttern tills den ligger an mot ramen. Håll huvudet på bulten på plats med skiftnyckel, dra åt muttern på plats med din hylsnyckel. Upprepa denna process för att installera andra fotpinnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124599.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.