Symtom av fel i ett Transmission Vridmoment omvandlare

När du trampar på kopplingspedalen för en manuell växellåda bil att flytta in i växel, kopplar kopplingen överföringen från bilens motor. I en automatisk växellåda fordon, utför en transmission momentomvandlare funktionen hos en koppling. Överföringen momentomvandlare är en viktig del av ditt fordon och en massa skadliga saker kan hända om det misslyckas. Lär dig att känna igen symtomen och troliga orsaker till en felaktig momentomvandlare. Dålig verkningsgrad på grund av Blade Deformation och fragmentering
p Om pumpen eller turbinbladen bli deformerade eller lossna från naven på grund av ett fel i momentomvandlaren resulterar i överhettning, kommer fordonet att uppleva dålig prestanda. Om problemet inte åtgärdas, är det möjligt att överföringen momentomvandlaren kan bryta helt.
Dålig effektivitet grund Stator Clutch Underlåtenhet
p Om statorn kopplingen misslyckas, bilen kommer att ha dålig effektivitet under kopplingsreaktionen fasen. Detta händer eftersom statorn kopplingens inre och yttre elementen låser till varandra och kan inte rotera. Ett problem med statorn koppling som detta kan också leda till hög förbrukning.
Skev Housing

När en momentomvandlare används under höga varvtal, ballooning kan förekomma. Momentomvandlaren s bostäder kan eventuellt förvränga eller ens brista. Addera Läckor

Överhettning kan återge elastomertätningar i omvandlaren ineffektiv. Sälarnas oförmåga att fullgöra sin avsedda funktion att hålla vätska kan leda till läckage.
Ingen ström

en nästan fullständig förlust av makt är oftast resultatet av ett brott i statorn kopplingen. I detta fall kan bilen inte körbar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124575.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.