Hur att kontrollera om det finns frostskyddsmedel i Transmission Fluid

Om du tror att du har frostskyddsmedel i transmissionsolja, bör du undvika att köra fordonet tills du avgöra om de två vätskorna har blandats och åtgärdat problemet. Detta kan innebära tömning och spolning båda systemen. Oavsett vilken typ av frostskyddsmedel ditt fordon använder, tecknen på frostskyddsmedel i överföringen är densamma. Dock är det enda säkra sättet att avgöra om det finns frostskyddsmedel i transmissionen för att ta bilen till en certifierad mekaniker och låt honom köra en fullständig kontroll på transmissionen och kylsystem. Instruktioner
1 uppmärksamhet

Pay till funktionen av transmissionen. Om det finns frostskyddsmedel i transmissionsolja, kommer överföringen halka eller stall. Detta är särskilt tydligt vid acceleration från ett fullständigt stopp.
2

Titta på färgen på transmissionsolja. Färsk transmissionsolja är en klarröd färg på grund av färgämne som tillsätts till fluiden. Om vätskan är en mjölkig rosa färg, har det antingen frostskyddsvätska eller vatten i det.
3

Inspektera ledningarna från transmissionen och kylaren. Om någon är spruckna, slitna eller skadade, kan det finnas frostskyddsmedel i transmissionsolja. Lukta på transmissionsolja
4

. Om det finns en söt lukt, är det blandat med frostskyddsmedel.
5

Demontera växellådan. Sättet att göra detta är beroende på vilken typ av fordon du har. Frostskyddsmedel kommer att hålla fast metall och vara märkbara när överföringen är demonterad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124565.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.