Hur man rengör ett luftfilter på en buss

Efter körning var 5000 miles eller så på en buss, kommer luftfiltret behöver rengöras. Om du inte har ett serviceavtal för bussen, måste du utföra underhållet själv. Det är en relativt enkel uppgift, och det kan hjälpa bussen köra ännu mer effektivt. Du kommer förmodligen behöva rengöra ett luftfilter på en buss flera gånger mellan ersättare, som inträffar varje 15.000 miles eller så. Saker du behöver
Vakuum med
Slangfäste Torra trasor
skruvmejsel
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Leta luftfiltret på buss i motorrummet. Det kommer troligen att ha en cylinder form och lätt upptäckas. För den exakta placeringen av bussens luftfilter, bör du hänvisa till din instruktionsbok.
2

Skruva upp i behållare som rymmer filter bussen luften. Du kommer förmodligen hitta luftfiltret fastklämd och skruvas på plats. Använd en skruvmejsel eller skiftnyckel för att lossa luftfiltret från behållaren. När det lossas, kan du dra ut ur bussen.
3

Använd en industridammsugare eller våt /torr dammsugare för att börja rengöra luftfiltret på en buss. Flytta slangen över alla delar av luftfiltret att suga upp eventuellt skräp eller smuts som kan ha fastnat inuti. Du kan också skaka den för att avlägsna eventuella extra damm som är svårt att komma till med slang bifogad.
4

Ta en trasa och köra den över luftfiltret. Använd en torr trasa och kom ihåg att inte tillämpa några rengöringskemikalier för att rengöra ett luftfilter på en buss. Detta kan skada luftfilter och kräver att du gör en ersättare.
5

Städa ur bussen luftfilter kammare innan du byter den. Du kan använda ett utsug dammsugarslangen eller en trasa. Passa luftfiltret tillbaka in i kammaren och skruva tillbaka luftfiltret på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124563.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.