Hur man byter takbelysning i en Chevrolet Impala

Ungefär som ett vanligt hushåll glödlampa, kommer lampan i kupolen ljuset av din bil brinna så småningom ut. Detta är en normal företeelse som din bil åldrar, men om ljuset brinner ut oväntat och ofta, kan det finnas ett problem med dina säkringar. Du kan byta takbelysning i en Chevrolet Impala lätt. Allt du behöver är en OEM ersättning glödlampa, eller någon eftermarknad glödlampa utformad för att passa i ditt år och modell av bilen. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel (om det behövs) katalog Bulb
Säkring
Visa fler instruktioner
1

Sitt i förarsätet för din Chevrolet Impala. Kupolen ljuset kommer antingen vara placerad i mitten av bilens tak interiör, eller mot framsidan av taket interiören som en del av en overhead förvaringsfack. Placeringen beror på året för din Impala.
2

Avlägsna lampskyddet. Vissa äldre modeller kommer att ha ljuset luckan fäst på ljus ram med två skruvar. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna och lägg dem åt sidan där du kan hitta dem igen. Om du har en senare modell Chevrolet Impala, är ljuset locket hålls på plats med fjäderklämmor i ramen. Nå upp och ta tag i plasten på locket och pressa den något samtidigt som du drar luckan nedåt. Fjäderklämmorna släpper och luckan öppnas som en dörr på ett gångjärn.
3

Nyp den befintliga lampan mellan tummen och pekfingret fast nog att du håller glaset på glödlampan men inte tillräckligt för att riskera att bryta den. Tryck glödlampan i, vrid den motsols och dra det ur uttaget.
4

Installera den nya lampan genom att trycka in glödlampan i sockeln. Du kommer att kunna se en kanal i uttaget som du behöver för att rada upp med den upphöjda lilla kontakten på sidan av lampan slut. Vrid glödlampan medsols. Dra försiktigt på lampan för att se till att den är låst i uttaget. Stäng ljuset luckan genom att trycka den på plats och antingen klämma sidorna samtidigt trycka den uppåt för att låsa den i fjäderklämmorna, eller sätta fästskruvarna igen
5

Konsultera din instruktionsbok för att lokalisera din säkringsbox och placeringen av säkringen för dina takbelysning. Ta bort säkringen genom att klämma ur säkringen och dra ut säkringshållaren. Titta på mitten av säkringen och du kommer att se en metalltråd i mitten förbinder de två ändarna. Om denna tråd är trasig eller svart, byt säkring. Om tråden är klar, installerar du om säkringen genom att trycka tillbaka den i läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124532.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.